Ga naar de inhoud

Waarheid

Citroenvlinder

Waarheid

hanny

Afgelopen week las ik de column van Romke van der Kaa in de Gelderlander. Hij kreeg veel reacties op de column over katten die verantwoordelijk waren voor de dood van zoveel zangvogels. Laten we het zo zeggen de reacties die hij gekregen heeft waren niet mals en erg persoonlijk, dat wat wij noemen: op de man gespeeld.
Toch verkondigde hij een waarheid waar kattenliefhebbers niet van willen horen.
Ik beken dat onze Sannah tijdens de mooi weer dagen moordneigingen had. Er zat een prachtige citroenvlinder in de tuin en de eerste dag ging ze hier al buitelend achteraan. Kun je het je voorstellen: een corpulent lijfje dat een halve meter de lucht in springt om vervolgens met een halve draai weer op de pootjes terecht komt. Epke Zonderland is er niets bij.

De tweede dag rent Sannah woest door de tuin achter de gele vlinder aan. Op de derde dag komt ze een beetje kauwend binnen, klein stukje vleugel uit de bek. Ik trek het bekje open maar ze heeft alles al door geslikt, ja daar sta ik dan: weg vlinder. Sannah kijkt onverschrokken met een niets aan de hand blik in het rond.

Ja, Romke heeft wel gelijk, de kat blijft een jager ook al is hij goed doorvoed. Het bakje brokjes in de keuken is een stille getuige dat ze echt wel eten krijgt. Dat is de waarheid.
Je kan zeggen dat er mensen zijn die enorm veel van katten houden of van vogels, meestal gaan deze niet samen.

Citroenvlinder
Labrador Youp
Labrador Youp

Er zijn hondenliefhebbers, die vaak weer wat minder met katten hebben en er zijn mensen die van alle dieren houden.
Dat niet iedereen van honden houdt overkwam Youp pasgeleden. Er moest een vertegenwoordiger even iets afleveren bij vriendin Truus, Youp zag de gast komen en begon te kwispelen, je kon hem zien denken GEZELLIG! De man sprak de gedenkwaardige woorden: Je bent een best jong, maar ik wil niks met je te maken hebben!

Ja, wat kun je dan anders doen dan verdrietig in je mand gaan liggen, hij wist niet wat hem overkwam, maar niet iedereen houdt van honden, dat is de waarheid!

Je ziet bijna het wolkje boven zijn koppie verschijnen met de woorden: “Hoe kan dit?”. Daarna een diepe zucht en gaat hij met z’n kop op de poten liggen, toch heel herkenbaar voor een Labje?

Hanny Prinzen. Verschenen op 1 april 2017.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

4 reacties op “Waarheid”

  1. Maar katten en vogel liefhebbers gaan prima samen soms. Ik heb zelf thuis een valkparkiet, bij mijn ouders loopt mijn kat nog en 3 kippen buiten in de ren, en mijn vriend heeft ook een kat in huis. Ik kom overal dus graag langs om even te knuffelen met de dieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.