Ga naar de inhoud

Zo kies je een kitten dat precies bij je past

  • door
kitten-dat-precies-past

Het adopteren van een nieuw kitten kan een ontmoedigende verantwoordelijkheid lijken, vooral als het je eerste is. Als je nog niet eerder een kat hebt gehad dan is het natuurlijk lastig om hierbij een keuze te maken, wat ook het geval is als je een debit creditcard wilt nemen. Gelukkig zijn er genoeg experts en tips die je hierbij kunnen helpen. Ook bij het nemen van je eerste kitten is dit het geval. Hier moet je echt veel tijd en aandacht aan besteden, want je zult uiteraard jarenlang met de kat leven. Gelukkig zal je met de onderstaande tips de juiste keuze maken.

Leeftijd

Hoewel kittens meestal worden gespeend voordat ze 8 weken oud zijn, zijn de meeste experts het erover eens dat ze tot 12 weken bij hun moeder en/of nestgenoten moeten blijven. Dit zorgt voor een optimale sociale ontwikkeling. Als een kitten bij haar moeder is weggehaald voordat het speenproces is voltooid, kan ze verontrustend gedrag ontwikkelen, zoals het zuigen/bijten op vingers en andere voorwerpen. Het is dus verstandig om een kitten te nemen die minimaal 12 weken oud is. Vraag daarom de eigenaar van de jonge kat goed naar de leeftijd van het dier.

Gezondheid

Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het altijd het beste om een dierenarts de gezondheid van je kitten te laten controleren voordat je het dier adopteert, in plaats van erna. Veel kittens hebben vlooien, oormijt of darmwormen. Hoewel dit je er misschien niet van weerhoudt om te adopteren, is het belangrijk om te begrijpen waar je aan begint en wat het zou kunnen kosten. Vervolgens kan je bij het vergelijken van de kittens die je potentieel wilt kopen toch kiezen voor de gezondste. Dit is natuurlijk erg belangrijk, net zoals dat je bij de aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken moet gaan voor de beste optie.

Persoonlijkheid

Hoe graag je die kat met tijgerstrepen op haar rug ook wilt, kies je kitten niet alleen op basis van uiterlijk. Kijk in plaats daarvan hoe de kittens spelen en met elkaar omgaan, zodat je een glimp kan opvangen van ieders persoonlijkheid. De meeste kittens worden slaperig na een voeding, dus probeer een tijdstip te kiezen om het nest te bezoeken wanneer de kittens actief zijn. Als je jonge kinderen hebt dan is het een goed idee om te kiezen voor een kitten die speels en zelfverzekerd is. Een jonge kat met deze persoonlijkheid zal echt perfect in je gezin passen.

Twee

Veel experts raden om een aantal redenen aan om twee kittens tegelijkertijd te adopteren. Ten eerste kunnen deze kittens blijven socialiseren en van elkaar leren nadat ze hun nestgenoten hebben verlaten. Het is ook belangrijk om te onthouden dat volwassen katten territoriaal kunnen zijn. Het kan dus gemakkelijker zijn om twee kittens te adopteren in plaats van later te proberen een nieuwe te introduceren. Met dat in overweging, ga er niet mee akkoord om meer kittens mee naar huis te nemen dan waar je voor kan zorgen. Ook zonder de wisselkoers omrekenen weet je natuurlijk al dat dit meer geld gaat kosten.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.