Ga naar de inhoud

5 kattenrassen met blauwe ogen

  • door
kitten

Alle kittens worden geboren met blauwe ogen. Bij de meeste kattenrassen verandert de kleur van de ogen de eerste 4 à 5 weken en na 9 maanden heeft de kat zijn echte oogkleur. Maar niet bij alle kattenrassen verandert de kleur, er zijn rassen die hun hele leven blauwe ogen hebben, we zetten er 5 voor je op een rij.

Siamees

SiameesDe slanke, gespierde Siamees is een van de oudste, erkende kattenrassen. Behalve de blauwe ogen valt ook de donkere tekening aan de punten van oren, staart, pootjes en snuit op. Oorspronkelijk komen deze katten uit Thailand, dat vroeger Siam heette. Wil je meer van deze dieren weetjes lezen kijk dan op dierenfun.com. Siamese katten zijn erg intelligent en hebben een eigen willetje. Maar ze zijn ook speels en aanhankelijk. Siamese katten zullen je overal volgen en willen graag knuffelen.

 

Balinees

balineesOok de Balinees heeft zo’n mooie tekening aan de punten. De vacht is wat langer en voller dan de vacht van de siamees. Het zijn slanke, fijngebouwde katten en je moet er dus wel een beetje op letten dat ze niet te zwaar worden. Je zou denken dat de Balinees oorspronkelijk van het Indonesische eiland Bali komt maar dat is niet het geval. De Balinees is een gefokte soort en zijn voorouders zijn inderdaad… de siamees. Maar dan met een gen voor langer haar. Het zijn erg intelligente diertjes die het kunnen waarderen als ze veel kunnen spelen en rondklimmen.

 

Birmaan

heilige birmaanDe Heilige Birmaan heeft net als de Siamees en de Balinees een donkere tekening aan de punten van oren, staart snuit. De pootjes zijn echter juist wit. Het snuitje zelf is wat stomper, wat deze kat een bijzonder herkenbaar en lief uiterlijk geeft. De staart, die als een pluim Het zijn rustige, zachtaardige katten. Ze houden erg van gezelschap maar de hele dag op schoot liggen, dat hoeft nou ook weer niet van ze. De Birmaan kwam voor het eerst in Europa toen priesters uit Birma twee katten cadeau deden aan hun Britse bezoekers. Europa sloot de schattige kat al snel in het hart.

Ragdoll

ragdollKan je niet stoppen met knuffelen, als je zo’n mooie kat ziet? Dan is de Ragdoll iets voor jou. Ragdolls zijn gefokt door de Amerikaanse Ann Baker. Zij kreeg een nestje kittens die allemaal zeer lief, speels en ontspannen waren. Het zijn vrij forse katten met een wollige, pluizige vacht en een prachtige dikke staart. Ragdolls zijn heel sociale katten. Ze willen overal bij zijn, graag met je spelen en laten zich met veel plezier optillen en knuffelen. Het liefst zijn ze dan ook met zijn tweeën, zodat ze ook iets te doen hebben als het baasje eventjes iets anders moet doen dan knuffelen.

 

Ojos Azules

Ojos_Azules_cat‘Blauwe ogen’. Dat betekent Ojos Azules. Het begon allemaal met een schattige zwerver: een schildpadkat die ‘Cornflower’ (Korenbloem) heette en toevallig blauwe ogen had. De gelukkige boer die deze kat vond, fokte ermee door en nu zijn er talloze katjes met helderblauwe ogen. Ojos Azules katten kunnen allerlei kleuren vacht hebben en hebben een gemiddelde bouw. Omdat het voorlopig toch nog een zeldzaamheid is om een Ojos Azules katje te vinden is er niet veel over hun karakter bekend. We weten wel dat ze zowel speels als aanhankelijk zijn en gezellige huisvriendjes.
Het ras is nog niet erkend (december 2021).

Hou je van lijstjes als bovenstaande van de 5 katten met blauwe ogen. De meeste lijstjes vind je op alletop10lijstjes.nl, de top 10 websites van Nederland.

 

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.