Ga naar de inhoud

Biologische klok

Sannah-biologische-klok

Hanny Prinzen de schrijfster van deze columnSannah geniet van de zomer! De tuindeur staat open en ze kan in en uit lopen. Dat bevalt haar wel.
Dat ik daar niet altijd blij mee ben, lijkt ze niet helemaal te begrijpen. Ze bracht laatst een cadeautje mee! Het is een levend veldmuisje. Het liefst laat ze dat los in de kamer en speelt ermee.
Kijk daar ben ik dus niet blij mee. Dat ze het muisje laat leven is tot daaraantoe maar laat het dan in de natuurlijke habitat!
Wanneer ik hierover met haar in discussie ga, kijkt ze mij meewarig aan met grote ronde ogen. Ze lijkt te denken, je bent niet goed snik, het is hartstikke leuk!
Maar goed ik heb haar de kamer uitgejaagd naar buiten, is een hele toer, want ze klom de trap op. Samen met Reinier gezorgd dat ze toch naar buiten ging. Daarna de veldmuis redden, pffff dat is gelukt! Even later loopt het domme beestje Sannah weer voor de pootjes en er is geen redden meer aan.
Ik draai me om en ga naar binnen, ik wil het even niet weten wat er verder gebeurt en waar het stoffelijk overschot blijft.
Het is niet dat Sannah niet genoeg te eten krijgt, ook zijn er speeltjes genoeg, blijkbaar is het jachtinstinct zo sterk ontwikkeld dat ze niet van veldmuisjes af kan blijven. Ook zie ik haar achter vlinders aan rennen, gelukkig zijn die altijd sneller en rent ze als een doldwaze de tuin door.

Sannah-biologische-klok
Om klokslag half 4 komt Sannah binnen en geeft met miauwtjes aan dat ze een lekker kattensnoepje wil. In de ochtend is ze te druk, maar ’s middags heeft ze blijkbaar iets meer tijd. Om 5 uur is het voor haar etenstijd. Ze komt binnen en wanneer ik de tijd vergeten ben miauwt ze net zo lang tot ik haar wat vlees geef.
Het lijkt of zij een biologische klok heeft, die aangeeft wanneer het tijd is voor iets lekkers! Kijk, brokjes staan er altijd, dat weet ze, maar daar gaat het haar niet om. Lekkers wil en zal ze hebben, niet goedschiks dan kwaadschiks (aanhoudend gemiauw tot je hiervan verlost wilt zijn!)
Rond half 9 is het gedaan met buiten spelen, wanneer ik haar roep, rekt ze zich even uit en loopt linea recta naar het mandje. Je kan op haar de klok gelijk zetten??

Hanny Prinzen. Verschenen op 15 juli 2019.
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Biologische klok”

  1. Tja, dat muisje van Sannah is echt bedoeld als cadeautje voor jou! Natuurlijk is ze verontwaardigd dat je het niet in dank aanvaardt.
    Dit staat bij https://www.weetjesoverkatten.nl/ontwikkelingtotaal/ontwikkeling_jagen/
    “Katten die erg aan hun baas hangen, verrassen deze vaak met een gevangen muis, die ze dan liefdevol in het bed leggen of voor de voeten van de baas vleien. Je kat wil je hier echt een plezier doen door de buit met je te delen. Ze mag dus niet uitgescholden worden. Het enige middel ertegen is de kat bij het binnenkomen te controleren. Als de kat dan een muis heeft, toon je buiten je blijdschap over deze verrassing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.