Ga naar de inhoud

Corona.

Hanny Prinzen de schrijfster van deze column
Hanny Prinzen

We zijn er allemaal druk mee, het Coronavirus dat ons land langzaamaan in zijn grip krijgt. Vol verwondering hoor en zie ik dat mensen de winkels leegkopen.

Veel activiteiten worden afgezegd.

Zo ook bij mij. Het Nationaal Onderduikmuseum heeft ons laten weten dat het tot en met 6 april gesloten is. Daarnaast krijg ik van Paxkinderhulp te horen dat de Paasvakantie voor de Berlijnse kinderen niet doorgaat. Het lijkt of alles even stil staat.

Veel reacties en veel begrip ontvangen we, iedereen is het erover eens dat de kinderen in deze omstandigheden niet naar Nederland komen. Teleurstelling alom bij de gastkinderen, ze hadden zich er zo op verheugd naar hun gastfamilies te gaan!

We hebben een aantal nieuwe families kunnen verwelkomen en ik kreeg te horen dat ze een leuk contact hadden opgebouwd met de gastkinderen, maar ja, hopelijk gaat de zomervakantie gewoon door en is dan het ergste achter de rug wat betreft het virus.

Sannah had deze laatste weken andere problemen. Ze moest veel spugen en het was dan ook niet verwonderlijk dat de dierenarts Ellen haar een bezoekje bracht. Ellen vroeg of ze veel dronk en ja dat deed Sannah op een gegeven moment. Blijkt dat ze dan zelf de braakneiging opwekt. Haar buikje voelt goed, er lijkt niets aan de hand, Ellen vraagt of ze iets verkeerds gegeten heeft. Zou het kunnen dat ze in de tuin iets gevonden heeft?

Heb onderzoek gedaan, maar niets gevonden. Sannah krijgt een antibraakmiddel ingespoten en een injectie antibiotica. Voor 6 dagen ‘s avonds een halve tablet antibiotica.

Pfff de strijd om die naar binnen te krijgen is niet eenvoudig. Ik wikkel haar in een handdoek om vervolgens het pilletje in haar keeltje te proppen. Dat had je gedacht lijkt ze te denken, ze klauwt haar pootjes boven de handdoek uit, precies in mijn handen zodat de handdoek mijn bloed opvangt.

Uiteindelijk lukt het en na 3 drie dagen krijg ik er handigheid in, of laat Sannah het min of meer toe?

Zal blij zijn als haar gezondheid weer helemaal oké is evenals het feit dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over het Coronavirus.

Afwachten dus maar en zorgen voor elkaar!

Verschenen op 20 maart 2020

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

3 reacties op “Corona.”

 1. Hallo Jolanda,
  Het is inderdaad jammer dat de gastkinderen niet kunnen komen. Hoop dat ze veel brieven en kaarten krijgen en dat het deze zomer wel doorgaat.
  Met Sannah gaat het weer wat beter, maar het is wisselend.
  Voor jou ook veel gezondheid!

 2. Dag Jolanda, ja het Coronavirus heeft ons allen in de greep. Hopelijk werken de maatregelen goed. Sannah knapt langzaam maar zeker op.
  Hoop inderdaad dat het virus snel voorbij gaat, afwachten maar en goed op elkaar blijven letten en zorgen. Hoop dat jij en je naasten gezond blijven.
  Groetjes Hanny

 3. De hele wereld is in de greep van het corona virus.
  Hoop ook dat het snel beter word, ook voor de Gastkinderen.
  Bah wat vervelend dat het met Sannah niet zo lekker gaat.
  Heel veel Beterschap voor Sannah, En pas goed op elkaar en blijf gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.