Ga naar de inhoud

Heen en weertasje

Sannah

Wij gebruiken sinds enige tijd een heen en weertasje, ontzettend handig voor familie en vrienden. Dit tasje wordt gebruikt om groente uit de moestuin, baksels en geïmproviseerde maaltijden (voor 2 koken is makkelijker dan voor een) en uitleendingetjes te vervoeren. In een deelmaatschappij tussen vrienden, familie en buren erg handig.
Want heb je bijvoorbeeld een heerlijke pastamaaltijd gekookt, waarom zou je familie daar niet ook van willen genieten. Een plastic bakje en hup daar gaat het heen en weertasje. De ander blijkt net wat teveel tomaten rijp te hebben en het tasje komt met tomaten terug, geweldig toch.
Afgelopen zomer toen bij mij de druiven en de appels rijp waren, ben ik maar even bij mijn buren langs gegaan en heb daar wat zakjes met fruit afgegeven. Dat weten de meesten wel te waarderen. Van de appels heeft de familie nog een tijdje gegeten want laten we eerlijk zijn: weggooien is jammer en samen delen is leuk.

Voor mijn vriendin en haar dochter heb ik nu rabarber in de tuin staan, het laatste doosje uit de diepvries, vorige week in het heen en weertasje naar ze toegebracht. Ze hebben er van genoten. Ik ben geen liefhebber, dus ik pluk het alleen maar en ben de “leverancier”. Sannah vindt het een fijne struik, je kan je er namelijk heerlijk onder verstoppen. Sannah is niet altijd blij met de moestuin. Ik heb al eens verteld dat ik geen prei hoef te planten, ook dit jaar vlogen de preiplanten weer door de lucht nadat ze geplant waren. Ja, we weten: Sannah’s wil is wet!

Het heen en weertasje hebben we ook gebruikt om brokjes uit te testen. Sannah eet nog de hypoallergeen brokjes die we voor Drusilla nodig hadden, maar we kunnen nu overstappen, maar je kent Sannah niet als je denkt dat ze zomaar alles eet en/of drinkt.
Bij ons komt er nu b.v. geen kattenmelk meer in. Vonden we dat in het verleden wel om te drinken, nu niet meer hoor. We eten liever vleesbrokjes of vis met een lekker sausje, de paté van vroeger “mwaaah”, liever iets in lekkere, smakelijke saus (je gelooft het niet, ondanks deze pretenties, wordt ons madammeke Slanker!!!!!!).

Om terug te komen op de brokjes, we hebben brokjes getest van verschillende kattenliefhebbers en zijn nu uitgekomen bij seniorbrokjes boven de 7 jaar, iets lichter van kleur en iets kleiner, zelfde merk als de hypoallergeen en zo superlekker dat Sannah ze tussen de “oude” brokjes uit eet! Want ja ik meng ze eerst om langzaam te wennen Pfffffff.
De heen en weertasjes zijn dus ook nu weer goed van pas gekomen, dus allemaal aanschaffen die heen en weertasjes voor het delen!

Hanny Prinzen. Verschenen op 2 mei 2017.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Heen en weertasje”

  1. ja heel goed die heen en weer tasjes, zou iedereen moeten doen, daar wordt alles leuker van!!! en lekker!!!!
    doorgaan!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.