Ga naar de inhoud

Foetsjie-kersen delen!

Vol trots vertelde ik de tuinman gisteren dat ik voor het eerst 5 kersen aan de kersenboom had. Goh, zei hij, dat ze er nog niet afgegeten zijn.
Nee, ze staan in de hoek van de tuin en Sannah ligt en loopt daar altijd graag dus daar staan ze veilig.
Maar goed, gisteren niet. De tuinman had nieuwe plantjes gezet, van die “ienie mienie” en die moeten eerst even aarden. Aangezien Sannah, net als teckel Teun, een gravertje is, krijgen ze die kans niet, dus gisteren moest ze de rest van de dag binnen blijven.
Ik heb snel een zak cacaodoppen gekocht om bij de nieuwe plantjes te strooien, geen idee of het helpt, maar heb dit van horen zeggen.
Ik loop naar het gezellige hoekje waar de kersenboom staat om nog even te genieten van de 5 kersen waar er 1 rood van wordt. Truus is vandaag jarig, mag zij voor haar verjaardag de eerste kers van de boom!
Wat schetst mijn verbazing FOETSJIE, hoe is het mogelijk!! Ik heb foetsjie-kersen, zo zie je ze en zo zijn ze weg, niet te geloven.
Een dag een Sannah loze tuin en je fruit is verdwenen, het moet niet gekker worden. Nu ik dit zwart op wit zie ga ik nog een keer kijken in de tuin, hoe weten die vogels waar ze moeten zijn?

Ik kijk ook even naar de 10 bosbessen die ik heb, die hebben ze laten zitten, dat is in ieder geval wat. Delen mag ik graag doen, maar ik wil het wel weten!
Delen doe ik ook met de rabarber: met Sannah die er onder gaat liggen wanneer het erg warm is, met Truus en de buurvrouw die er volgens hen iets lekkers van kunnen koken. Nu met miljoenen zwarte luizen en mieren die de luizen “melken” (op internet leer je wat) en inmiddels de kliko.
Sannah en ik kunnen heel goed delen, we willen het alleen WETEN!

Hanny Prinzen. Verschenen op 20 juni 2018.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         
Tags:

1 reactie op “Foetsjie-kersen delen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.