Meteen naar de inhoud

Narcisme of ijdeltuiterij?

  • door
Teun-spiegel

hanny091216Wanneer je een schrijfsel in een krant of een tijdschrift publiceert dat up to date is gaat het vaak over de dingen die op dat moment spelen. Over het algemeen kun je scoren met politiek, sport, oorlog, moord en achterklap. Ik denk dat ik maar even blijf afwijken. Een echt “politiek beest” blijk ik niet te zijn, meer een katje dat niet tegen oneerlijkheid kan, maar daar heb ik het nu niet over.

Volgende week ga ik een cursus filosofie doen en ik wil eens nadenken over “ijdeltuiterij”.

Dat mag natuurlijk niet zo genoemd worden want dat klinkt naar helemaal niks een term als narcisme doet het in deze kringen natuurlijk veel beter, ja ik kan nog veel leren.

Dat ik op dit idee kwam had een oorzaak en dat was onze Teun!
Teun komt gezellig een avondje op bezoek en wonder boven wonder, geen geblaf naar Sannah; oorlog of over enthousiasme is dus niet aan de orde.
sannah-trapTeun-spiegelSannah, de oudste en de wijste gaat bovenaan de trap zitten dutten tot groot vermaak van Truus en mij.

Teun dribbelt door de kamer en komt in de gang terecht bij de levensgrote spiegel, waar hij pontificaal voor gaat zitten. Hij blijft gebiologeerd naar zijn spiegelbeeld zitten kijken, hij kan er geen genoeg van krijgen!

Truus en ik zitten op het puntje van onze stoel naar hem te kijken, telefoon in de aanslag om een foto te maken. Maar zodra hij een geluid hoort, draait hij zich om en loopt snel de kamer in, vragende blik “was er wat”?

Hongerige blik onderaan de trap naar Sannah, pootje op de eerste traptrede, Sannah, kom zullen we spelen, staatje zwiept heen en weer, Sannah dut rustig verder en keurt hem geen blik waardig!

Vervolgens trekt hij zijn plan, het gaat weer richting spiegel, vol aandacht zit hij naar zijn eigen spiegelbeeld te kijken, het plezier straalt van hem af. De ijdeltuit!!!

 
Naar Hondendeal Naar Maxaro-badkamer-tegels
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar Medpets.nl - katten
Naar Nova Scotia Duck Tolling Retriever Naar Norton
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Hondpedia

 

       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.