Hanny Prinzen de schrijfster van deze columnNiet gedacht dat er zo snel weer een prachtig lief wezentje op de stoep zou staan.
Het verdriet en de leegte van Sannah is nog voelbaar. Ik dacht dit wil ik niet meer, zoveel verdriet en de twijfel van doe ik het juiste.
Anderzijds voelt mijn huis zo ontzettend leeg, mensen die geen huisdier hebben kunnen zich dit waarschijnlijk niet voorstellen.

Mijn familie is begaan en er wordt van alle kanten aangegeven dat Anna zo’n lieve kat is, maar op dit moment niet op haar plek bij de andere kattenfamilie. Ik heb Anna een jaar of wat geleden te logeren gehad, maar Sannah kon haar niet uitstaan en het bleef bij een korte logeerpartij.

Anna, Ras HimalayanAnna, Ras Himalayan

Misschien is het al wel duidelijk, Anna is van een familielid, ze is 5 jaar en ze hebben al wat langer een ander huis voor haar gezocht, maar dat is niet gelukt.

Anna is een prachtige Himalayan kat, lang haar, wat ik niet gewend ben, dus eerst maar eens ingelezen. Ook krijg ik leuke foto’s toegestuurd en wordt mij nogmaals verteld dat Anna zo geweldig lief is.
Omdat ik twijfel geeft de familie aan dat ik het kan proberen om haar in huis te nemen, lukt het niet gaat ze terug naar haar kattenfamilie.

Dat heb ik geweten, Anna is gebracht en kruipt in de krabpaal, laat zich niet meer zien. ‘s Nachts houdt ze mij uit de slaap met haar gemiauw. Hoezo staat er in de omschrijving van de Himalayan dat ze een kruising tussen pers en Siamees is, maar niet zo vocaal als de Siamees is!!!!!
Anna weet duidelijk niets van deze beschrijving en is ook niet van plan er aan te voldoen.
Ik vraag mij af of het gaat lukken na een tweede en derde slapeloze nacht. Toch nog even doorzetten, anders moet ze terug naar de kattenfamilie die haar niet kan pruimen.

Anna-Ras-Himalayan

Anna, Ras Himalayan

Gelukkig is het na de 5e, 6e dag beter, overdag nodig ik haar uit met speeltjes, probeer haar naar buiten te lokken om vervolgens te merken dat ze zich weer in de krabpaal verstopt. Om een lang verhaal kort te maken, Anna’s krabpaal staat overdag in de slaapkamer die dicht is. Ze ligt nu in haar mandje bovenaan de trap. Langzaam maar zeker kruipt ze uit haar schulp. Nu kan ik mij niet meer voorstellen dat de eerste week zo zwaar was. Anna volgt mij waar ze kan, vraagt om naar buiten te kunnen en is ‘s morgens het eerst beneden om geborsteld te worden. Anna is een schat en ik geniet met volle teugen van haar.

Sannah is niet vergeten, mis haar nog steeds, maar het is fijn om weer een kameraadje in huis te hebben, welkom Anna!

 

 
Naar Landelijk honden informatiecentrum Naar Maxaro-badkamer-tegels Naar De kattenspeelgoed specialist
Naar Medpets.nl - katten Naar Nova Scotia Duck Tolling Retriever Naar Norton
Naar Krabmeubelen.nl

 

       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.