Ga naar de inhoud

Zo z’n gewone gangetje

Sannah
hanny

De vakantie is voor de meeste mensen weer voorbij, het dagelijkse gewone gangetje is weer ingezet!
Maar wat is er veel gebeurd in de wereld, van “komkommertijd” was volgens mij geen sprake.
Naast het vele natuurgeweld is er het geweld in woord en daad! Is het niet voldoende dat de natuur van slag is, moeten wij daar als “verstandige” mensen nog een schep dreiging bovenop doen? Leren we dan helemaal niets?
Laten we ons maar inspannen om onze planeet te beschermen in plaats van hem verder te vernietigen. Menigeen probeert op zijn of haar manier hier een steentje aan bij te dragen. Nu moeten de grote “leiders” nog hun best doen en hun gezonde verstand zoeken en aanspreken, niet altijd makkelijk wanneer geld en macht in het spel zijn.

Zo z’n gewone gangetje

Sannah had het ditmaal moeilijk op vakantie. Ik dacht dat ze heel gezellig met de andere poezen aan het socializen was en lekker de buitenren onveilig zou maken, maar niets is minder waar. In het pension heeft ze een van de verblijf “hokken” die gebruikt worden om even te wennen, geconfisqueerd, om vervolgens af en toe, even een luchtje buiten te scheppen en snel terug te keren naar haar verblijfhokje.
Wanneer ik haar zaterdagmiddag ophaal en haar naam roep komt ze op een holletje aanrennen en loopt me bijna ondersteboven, dolgelukkig dat ze weer naar huis kan!
Thuis wordt het hele huis geïnspecteerd, daarna een opgeluchte zucht en zijgt ze vermoeit maar blij neer op haar eigen kussen. Zo eindelijk rust hè hè!

Sannah

De volgende dag is Sannah niet uit mijn buurt weg te slaan, blijkbaar heeft ze me echt gemist. Vannacht was ik wat minder blij met haar. Ik moest tweemaal opstaan want ze wilde wel zeker zijn dat ik thuis was en niet stiekem uit het raam geklommen of zo iets. Een poes kan dan echt heel erg aandringen door hard te miauwen, waardoor je niet in bed kan blijven liggen. Wat maakt ze dan een herrie en wat kan ze klauwen met haar pootjes, ik ben blij dat het wandje binnenkort een extra triplex plaat krijgt, ze is inmiddels al door het behang en de gipsplaat!
Na een paar dagen is de rust gelukkig weergekeerd Sannah weet het zeker: alles is weer bij het oude en gaat z’n gewone gangetje!

Voor mij is de boetseercursus weer gestart, zo ook het vrijwilligerswerk voor de Sociale Raad. Er staan voldoende activiteiten op de agenda, er moeten afspraken gepland worden, met andere woorden ook voor mij gaat het weer z’n gewone gangetje.

Hanny Prinzen. Verschenen op 6 oktober 2017.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

2 reacties op “Zo z’n gewone gangetje”

  1. Dat geloof ik ook Maya. Al hoewel ik graag wil dat ze het naar de zin heeft als ze gaat logeren bij Laura is het fijn om te weten dat ze mij mist :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.