Ga naar de inhoud

Plotsklaps

kouw
hanny

Er vliegt een Kouw (Corvus monedula)   door de lucht en plotsklaps valt er iets uit de lucht.
Nee geen Kouw en geen uitwerpselen!

Met een harde klap valt “het” op het dak van de overkapping om vervolgens op de grond te belanden. Sannah schrikt zich een hoedje, het lijkt of ze een hupje maakt om vervolgens in elkaar te kruipen en een aanvalshouding aan te nemen.
Ik kijk verbaasd op, Sinterklaas is geweest en Kerst moet nog komen en toch vallen er al “dingen” uit de lucht.
Sannah jumpt op “het ding” dat inmiddels stil blijft liggen en dus niet meer erg gevaarlijk kan zijn, onze grote HELDIN grijpt het stoer tussen haar pootje

Wat een plezier beleeft ze aan de gift van het kouwtje! Het is inderdaad een verlaat Sint cadeau of een vroeg Kerstcadeautje.  Ze gaat nog een poosje door met spelen en geniet met volle teugen. Wanneer ze  genoeg van het spelletje heeft gaat ze op de vensterbank zitten en laat  mij met een miauw weten dat ze naar binnen wil om een brokje te eten. 

Zo gezegd zo gedaan. Het spel blijkt van korte duur, de volgende dagen taalt ze niet meer naar het spel. Bij Sannah is de spanningsboog altijd extreem kort en van herhaling houdt ze niet zo. Nieuwe spelletjes……mwaaaaah ze bedenkt ze zelf wel als ze dat nodig acht.

sannah-op-kussen

Zo Wij trekken altijd lootjes met Kerst.  Wat ik voor Sannah koop?  Misschien zoek ik de halve walnoot uit de tuin en pak  deze in een mooi krakerig papiertje met een prachtig lintje erom. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik deze geef,  er iets is waar ze blij mee is.

Ze kan kiezen: het lintje,  het papier of de halve walnoot, ze wordt helemaal blij als deze plotsklaps uit de lucht komt vallen!

Sannah en ik wensen u allen fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Hanny Prinzen. Verschenen op 15 december 2018.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

2 reacties op “Plotsklaps”

  1. Aly Klein Entink- Stronks

    Onze poes heet Appeltje, hij is mooi, dik en lief! Echt een knusse kat! Hij heeft deze zomer een hele meikever opgepeuzeld. Ik was helemaal onder de indruk, zo’n stoere niet kinderachtige kat zie je zelden! Als ik wat tegen hem zeg, praat hij altijd terug. Ik heb dus nooit een robot nodig, voor gezelschap of zo. O ja, ik heb mijn man ook nog. Maar die zegt niet altijd wat ik graag hoor. Dus conclusie: neem er altijd een poes bij! Liefs Aly

  2. Zo zie je maar weer dat een kat zich kan vermaken met de de meest gewone dingen. Als ze maar bewegen als je er een mep tegen geeft en daarbij ook nog eens geluid maken. Neem maar eens een stuk zilverpapier en maak daar een balletje van. Daar spelen ze mee totdat het ding is verdwenen. En dan kunnen ze minutenlang zitten staren naar de plek waar het ding verdween.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.