Ga naar de inhoud

Homeopathie, dementie bij katten

  • door
Timo nierproblemen

Ouderdom komt met gebreken, homeopathie kan helpen bij dementie.

Nancy

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik een column heb geschreven voor weetjes over katten. Niet omdat ik niets te schrijven heb maar er gebeuren nu eenmaal leuke maar ook minder leuke dingen in een mensenleven die heel veel energie vergen. In de tussentijd zijn er in mijn praktijk wel weer veel interessante casussen de revue gepasseerd.
In mijn praktijk zie ik steeds meer katten met klachten als chronisch nierfalen, hyperthyroïdie, artrose en dementie. Dit zijn serieuze gezondheidsklachten, vaak samenhangend met ouderdom. Onze dierbare katten worden gelukkig steeds ouder maar net als bij mensen komt ook bij dieren ouderdom met gebreken.

Mijn eigen poes Raya is een jaar geleden overleden. Zij had al jaren last van een hartruisje en chronisch nierfalen. Ook was ze nagenoeg doof en zag ze steeds slechter. Twee jaar eerder gaf de dierenarts na een grondig bloedonderzoek aan dat haar nierwaardes veel te hoog waren. Dit wees op nierfalen en mij werd verteld dat Raya niet zo lang meer zou leven. Daar schrok ik natuurlijk van, maar ik gaf de strijd niet zomaar op en Raya gelukkig ook niet.

Timo nierproblemen

Ik ben haar intensief gaan behandelen met homeopathische middelen. Allereerst met haar constitutiemiddel (homeopathisch middel passend bij alle lichamelijke klachten en het gedrag van de kat). Daarnaast dagelijks een aantal homeopathische middelen in lage potenties om haar hart en nieren te ondersteunen. Daar heeft ze het tot verbazing van menig dierenarts nog heel lang erg goed op gedaan.

Ze ging zelfs echt weer met grote sprongen vooruit. Ze wilde weer de tuin in op onderzoek uit. Wel aan een tuigje want als je doof bent en slecht ziet is het niet verstandig alleen op pad te gaan. Als ze een andere kat rook dan ging ze met haar tengere lijfje en staart omhoog staan sproeien. Zo grappig om te zien.

In december 2012 kwam ze plotseling op een nacht bij me in bed liggen. Met haar lichaam en kopje op mijn schouder en later met haar kinnetje op mijn achterhoofd. Het was zo ontroerend. Omdat ik haar niet wakker wilde maken lag ik tussen waken en slapen een beetje ongemakkelijk in bed. Toen zag ik plotteling mijn eerder overleden kater Timo aan mijn bed zitten samen met een andere kat. Dat was zo bijzonder, want het was de eerst keer dat ik hem na zijn dood, twee jaar eerder in “mijn dromen” zag.
De volgende ochtend was Raya heel erg ziek en ik begreep direct waarom ze zo intensief contact met mij had gezocht en waarom Timo die nacht op bezoek kwam. Hij was er voor Raya. Dit klinkt misschien allemaal een beetje zweverig maar een andere verklaring heb ik niet.
We hebben nog met homeopathie en reguliere behandelingen geprobeerd Raya te helpen maar het mocht niet meer baten. Ze is thuis rustig op mijn schoot ingeslapen. Ze is bijna 20 jaar geworden en waarschijnlijk nog ouder. Ik hoop dat ze nu weer samen met haar grote lieve vriend Timo is.
Ik verbaas me er toch steeds weer over hoeveel oudjes het nog heel lang goed blijven doen als ze het juiste homeopathische middel krijgen en de organen met natuurlijke middelen ondersteund worden. Regelmatig krijg ik wanhopige eigenaren aan de telefoon omdat hun kat erg ziek is. Soms is het helaas onmogelijk om het dier nog te redden maar vaak zie je dat het dier toch nog voldoende levenskracht in zich heeft om te herstellen. Het lichaam heeft dan een zetje nodig van een op een individu uitgezocht homeopathisch middel.
Naast het constitutie-middel werk ik bij oudere dieren ook met “palliatieve middelen”. Het dier kan dan vaak nog lange tijd een fijn leven leiden. Want dat is voor mij een vereiste. Helaas moet ik ook weleens tegen een eigenaar zeggen dat het humaner is als ze hun dier laten inslapen om ondragelijk lijden te voorkomen. Hoe eerder je met een behandeling begint des te groter is de kans op herstel.
We praten op deze site uiteraard over katten. Maar ook honden, paarden, konijnen, vee en nog vele andere diersoorten reageren net als mensen vaak erg goed op homeopathie.

Zie ook bij:
Kat op leeftijd even vaak dement als bejaard mens
Pollewop en dementie
De oude kat

www.homeopathiehelptmensendier.nl
Telefoon: 06-20591097
Aangesloten bij de BKHD

Nancy Groeneveld, Klassiek homeopaat

Verschenen op: 7 2014.
blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.