Ga naar de inhoud

Homeopathie: Godfather Mickey, blaasgruis kat

Micky
Homeopaat Nancy

Een collega van de dierenambulance vroeg mij of ik haar kon helpen met twee van haar katten. Een van die katten is Mickey, een zwarte jeweetwelkater van 11 jaar oud. Bij een routine controle bij de dierenarts kwam eruit dat hij last van blaasgruis had. Zijn baasje had daar echter nooit wat van gemerkt. De kat krijgt nu een blaasgruisdieet.

Samen met een ingevulde vragenlijst over de kat kreeg ik ook een foto van hem. Het eerste wat in mij opkwam bij het zien van de foto van Mickey was dat het geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. De blik in zijn ogen zei mij genoeg. Mijn gevoel bleek juist te zijn want alle dieren in huis en op straat gaan Mickey liever uit weg. Als de eigenaresse Mickey wil aaien moet ze heel voorzichtig zijn en op tijd haar hand wegtrekken. Zelfs de hond in huis heeft respect voor Godfather Mickey. En als je naar de foto van de hond Kiki kijkt is te zien dat ik het niet over een schoothondje heb.

Godfather Mickey, blaasgruis kat

Kiki

Mickey kan erg arrogant over komen. Het is een echte vechtersbaas en hij gaat vaak op pad en blijft dan lang weg. Hij beschermt zijn territorium met man en macht. De laatste 4 jaar kwam hij regelmatig met wonden thuis. Soms werd het een abces en had hij antibiotica nodig.
Naast het dominante gedrag komt Mickey verder heel rustig over. Hij is echter wel erg bang van harde geluiden zoals onweer en vuurwerk. Hij kruipt dan over de vloer, heel erg laag met zijn lichaam en miauwt dan heel de boel bij mekaar. Dit stopt pas als het knallen over is.

Agressief gedrag kan voortkomen uit onzekerheid. Aanval is de beste verdediging. Mickey is erg eenkennig. Van vreemde mensen moet hij niets hebben en als zijn bazin op vakantie is wil hij niet meer eten.
Hij kan overigens heel erg slordig eten en zijn vacht verzorgt hij niet zo uitgebreid als de meeste andere katten. Zijn bazin zegt hem aan de andere kant erg netjes te vinden. Hij begraaft zijn eten vaak en ook de plas van poes Sheba begraaft hij met aarde. Dit gedrag heeft echter niets met netheid te maken. Het is zijn territorium en je ziet vaak dat alleen de drollen en plas van een het dominantste dier niet begraven wordt zodat iedere andere kat kan ruiken dat die kat de baas is in een bepaald gebied. Het houdt concurrenten op afstand.

Micky

Toen het totaalbeeld van Mickey duidelijk voor mij was gaf ik de eigenaresse het advies het homeopathische middel S. te geven.
Net voordat ze het middel wilde geven kreeg Mickey last van obstipatie (verstopping van ontlasting). Bij de dierenarts kreeg de kat een klysma. Omdat Mickey niet lang binnen te houden is mocht hij na het bezoek aan de dierenarts direct naar buiten. Maar Mickey kwam niet meer binnen, ook niet om te eten en zat nog steeds verstopt. Ze zag dat hij steeds aan het persen was.
Ze kreeg van mij het advies, zodra ze hem te pakken had een homeopathisch korreltje S. te geven.

Samen met collega’s van de dierenambulance is geprobeerd Mickey te vangen maar dat lukte niet met als gevolg een kat die nog meer op zijn hoede was. De dag erna lukte het om hem ’s avonds te vangen. Hij wilde gaan eten maar nam een paar kleine hapjes en stopte er weer mee. Na een nachtje slapen ’s ochtends weer een bezoek aan de dierenarts gebracht waar hij een injectie kreeg voor het stimuleren van zijn eetlust en weer een grote klysma omdat er nog een groot stuk ontlasting zat. Hij was de hele dag aan de diarree maar er kwamen geen echte stukken uit. Ook had hij nog steeds geen eetlust.
Toen besloot de eigenaresse de korrel S. te geven. Mickey werd direct heel rustig, kroop weg en ging slapen. Ze schrok er van en dacht dat Mickey zo ziek was dat dit wel eens het einde zou kunnen zijn. Echter de volgende ochtend heeft hij een grote drol gelegd en was hij een stuk fitter. Ze heeft hem naar buiten gelaten.
Als hij niet snel zou gaan eten moest ze terug naar de dierenarts en moest ze hem weer vangen. Dit was echter niet nodig want een paar uurtjes later stond Mickey weer voor haar neus en begon hij voorzichtig weer te eten.
Je ziet vaak dat een mens of dier na het innemen van een homeopathisch middel in eerste instantie erg moe wordt en gaat slapen. Vaak schrikken eigenaren daarvan maar het lichaam heeft het blijkbaar nodig om te herstellen.

Het mooie van het hele verhaal is dat Mickey ook veel liever is geworden na het geven wat het homeopathische middel. Hij laat zich beter aaien. De andere dieren in het huis worden met rust gelaten en hij ziet er mooier uit. Zijn vacht glans meer en hij wast zichzelf nu meer. Hij kijkt beter uit zijn ogen en ook veel minder gemeen.

Na een aantal weken wist ik dat het middel herhaald moest worden want Mickey begon weer fel te reageren als hij geaaid werd. Na de herhaling was hij direct weer vriendelijker.
Doordat hij nu beter in zijn velletje zit, heeft hij niet meer die drang om aan te vallen. Hij blijft nu ook veel vaker thuis en ligt dan ontspannen te slapen.

Deze casus laat zien dat een homeopathisch middel werkt op het gehele (symptomen)beeld van de kat. Zowel op de psychische als lichamelijke klachten.

Voor meer informatie over homeopathie bij mens en dier kunt u mijn website bekijken of bellen! Het telefoonnummer vindt u op mijn website.

Nancy Groeneveld, Klassiek homeopaat

Verschenen op: 3 januari 2008.
blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.