Meteen naar de inhoud

De Hagia Sophia in Istanbul werd gebouwd in 537. Het ongelooflijke gebouw heeft veel functies gehad, een Grieks-orthodoxe basiliek, een Katholieke kathedraal, een Ottomaanse keizerlijke moskee en een museum. De president van Turkije heeft in 2020 opdracht gegeven het gebouw weer in een moskee te veranderen. Deze beslissing zorgde voor veel tegenstellingen, maar wat er ook gebeurt, de Hagia Sophia zal altijd een thuis zijn voor één kat.

a-cat-is-a-permanent-resident-in-one-of-istanbuls-most-famous-buildings

Gli in Hagia Sophia

De Hagia Sophia is het thuis van Gli, een Europese kortharige kat met schele ogen. Ze woont er al bijna 16 jaar en toeristen die het gebouw bezoeken, zijn dol op haar. Gli heeft zelfs haar eigen Instagram, gerund door Umut Bahceci, een gids bij de Hagia Sophia. Umut denkt dat de Hagia Sophia de kroon is van Istanbul en daarom koos ze voor deze carrière.

Umut legt ook uit dat Istanbul ook beroemd is om zijn zwerfkatten en dat mensen er zelfs documentaires over begonnen te maken.

Ga naar krabmeubelen.nl
Naar Krabmeubelen Kattenzorg

Bezoek Krabmeubelen Kattenzorg.
Met een aankoop die je daar doet, steun je de katten van Kattenzorg te Den Haag en Dordrecht. We verkopen ook het merk RHRQuality. Het beste en meest gewilde merk van Nederland.

“Het was normaal om katten te zien, zowel rond als in de Hagia Sophia, maar er was iets speciaals aan deze. Ik zag iets speciaals in haar vanaf het allereerste begin van onze relatie. De manier waarop ze poseert, de manier waarop ze loopt, de manier waarop ze zich gedraagt, is totaal anders dan bij andere katten, zelfs haar zus Kizim. Op een dag zag ik haar in de krant op een foto met Obama en president Erdoğan. Op dat moment leerde ik haar kennen. Gli verbeeldt perfect het karakter van de kat en betekent ‘vereniging van liefde’, ” legt Umut uit.

a-cat-is-a-permanent-resident-in-one-of-istanbuls-most-famous-buildings

Gli bracht iedereen bij elkaar, ongeacht de huidskleur of geloof. Iedereen glimlachte toen ze haar zagen. Gli is echt een koningin en ze houdt ervan om voor camera’s te poseren. Aan de andere kant, als de Hagia Sophia te druk wordt, verstopt ze zich in een rustig hoekje.

Wat er ook met het prachtige gebouw gebeurt, Gli zal in de Hagia Sophia blijven wonen en het haar thuis noemen!

Bron: Women Daily Magazine

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.