Ga naar de inhoud

Niet lekker

Teun Tygo en Lola

Hanny Prinzen de schrijfster van deze columnMidden in de nacht hoor ik een afgrijselijk gemiauw, met een snelle sprong ben ik uit bed en haast mij naar beneden. Och arme Sannah, ze moet spugen en haar hele lijfje schiet hierbij in de stress. Sannah laat duidelijk horen dat het niet oké is met haar.
Was het in het verleden Teun, de teckel van vriendin Truus, die steeds moest spugen, nu is het Sannah. Bij Teun is het met medicatie gelukkig over gegaan. Bij Sannah heb ik nu grote zorgen, soms een, maar ook twee keer per dag moet ze braken. De brokjes komen er net zo snel uit als dat ze naar binnen geschrokt worden. Eerst dacht ik dat het schrokken de oorzaak was, maar al snel kom ik tot een andere conclusie. Dierenarts Ellen moet komen, dat is duidelijk.
Inmiddels weet ik dat er twee soorten van braken bestaan bij katten, maar dat helpt mij niet veel verder. Ellen onderzoekt Sannah, maar kan niets bijzonders vinden. Ze komt tot de conclusie dat Sannah’s maagje niet meer tegen de brokjes kan en dat ze een maagbeschermer nodig heeft.

Zogezegd zo gedaan, andere brokjes, daar is Sannah niet zo gek op, maar we doen het toch, is immers voor haar bestwil. Daarnaast krijgt ze omeprazol! Ja echt, een maagbeschermer!

Vriendin Truus en ik gaan nog op vakantie, maar kan dit wel met een zieke Sannah en een jarige Teun?
Sannah knapt gelukkig snel op en de vriendin van Truus heeft aangeboden haar te willen verzorgen en medicatie te geven. Maar ja, de verjaardag van Teun is op 3 december, dan zijn we er dus niet en vriendin van Truus is haar hierover aan het plagen.

We krijgen op ons vakantieadres appjes over het wel en wee van onze dieren.

Teun Tygo en LolaSannah dec2019

Wat blijkt, Teun heeft op zijn verjaardag een slaapfeestje! Vriendinnetje Lola blijft slapen, zij is een Kaninchen teckel. Teun en zijn vriendje Tygo zijn beide “jeweetwel” honden, dus dat is geen probleem.

Sannah krijgt iedere dag verschillende malen bezoek van haar “caretaker” en is helemaal gelukkig dat ze gewoon thuis mag blijven.

Inmiddels zijn we terug en is iedereen blij met de terugkomst. Het gaat goed! Dat is de juiste manier om dit jaar af te sluiten. We wensen dan ook dat iedereen het jaar gezond mag afsluiten en het nieuwe jaar positief mag beginnen. Deze dagen voor de Kerst zijn voor een heel aantal mensen moeilijk, door het verdriet van verlies, door ziekte en eenzaamheid. Ik wens iedereen toe dat er een naaste is en dat we naar elkaar omkijken en steunen.

Fijne feestdagen gewenst!

Verschenen op 9 december 2019

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Niet lekker”

  1. Weer een erg leuk artikel Hanny. Fijn dat je me hebt gemeld dat er een nieuwe column was.
    Ik wens jou, Sannah en je dierbaren eveneens mooie en goede feestdagen toe en de beste wensen voor een voorspoedig en gezond 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.