Ga naar de inhoud

Pre-pensionada!

  • door
Noah
hanny

Wanneer ik de krant twee straten verder bij Truus breng hoor ik ook nog eens het wel en wee uit de buurt. Samen de krant lezen heeft zo ook z’n voordelen. Als pre-pensionada moet je je vrije tijd zelf uit je pensioenpotje betalen en wij verkeren in de gelukkige omstandigheden dat we dat kunnen.

We doen het met iets minder, vandaar dat we samen de krant lezen en dat gaat prima.

Pre-pensionada!

Wanneer je buiten het dorp of de stad werkt en ‘s avonds pas laat thuis komt, snel een hapje eet en dan nog allerlei verplichtingen hebt,  krijg je over het algemeen genomen niet veel mee wat er in je buurt gebeurd. Niet wat mensen betreft en ook niet wat dieren betreft.

Nu krijg ik in geuren en kleuren te horen wat Noah uitgevoerd heeft. Onze Noah, 14 jaar oud; wanneer er mensen met harde stemmen in de buurt zijn: neemt zij het hazenpad. Is het druk: gaat zij er snel vandoor. Alleen bij rustige, kalme mensen blijft ze lekker liggen en laat ze zich aaien.

Bij de Doggybag-bak staat een mevrouw met twee kleine hondjes aan de lijn, die hondjes hebben “by the way” een hekel aan Youp en gaan altijd erg tegen hem tekeer.

Noah ligt in het gras net buiten de tuin en ziet de hondjes, rent op ze af en begint een potje te blazen en te grommen …….. vervolgens gaat ze op de achterpootjes staan en haalt met het rechter voorpootje uit……..

Mevrouw en de hondjes schrikken zich rot en ze roept in paniek: van wie is die kat!

Noah

Waarop een overbuurvrouw snel naar buiten rent en Noah tot de orde probeert te roepen. Noah, dat doe je toch niet, rustig nou, ga naar huis. Noah moppert rustig door, maar gaat vervolgens weg en met de schrik in de benen gaat ieder zijns weegs, zagen we nu echt een haal over het neusje van dat ene hondje, och ERM!!

De volgende dag komt de mevrouw met de hondjes langs en roept al van verre: WAAR IS DE KAT?

Onze NINJA Noah is in geen velden of wegen te zien, en Truus antwoord, ze was hier net nog…..

Ja, als pre-pensionada hoor je zo nog eens wat!

Hanny Prinzen. Verschenen op 12 september 2017.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.