Ga naar de inhoud

Tips bij het kiezen van een kattenkrabpaal

  • door
pexels-photo

Tips bij het kiezen van een kattenkrabpaal

Kattenkrabpalen moeten worden beschouwd als een must voor katteneigenaren. Het bezitten van zo’n meubelstuk heeft daarom ook veel voordelen. Een krabpaal zal de levenskwaliteit van de kat verbeteren. Wanneer je de voor- en nadelen kent, zal het kopen van een krabmeubel makkelijker worden.

Kattenkrabpalen geven katten de kans om een plek te hebben waar ze zich kunnen verstoppen en een dutje kunnen doen. Allereerst houdt een kat van slapen, ze slapen gemiddeld 16-18 uur per dag! Ten tweede biedt een krabpaal een geweldige plek om te spelen (zo voorkom je schade aan je meubels en andere accessoires in je huis).

Nu de voordelen en noodzaak van een krabgelegenheid voor je kat bekend zijn, is het goed om deze 4 tips te bekijken die ervoor zorgen dat je het juiste krabmeubel koopt.

1. Een kattenkrabpaal moet etages hebben om afwisseling te geven. Als je meer dan één kat hebt, moet het meubel groot genoeg zijn en enkele compartimenten hebben om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de katten om vrij te bewegen. (let op: de baas zit vaak boven, de rest een niveau lager).

2. De afmetingen van een krabpaal moeten ideaal zijn voor in je huis. Als je een klein huis hebt en 1 kat, moet je een smallere krabpaal kopen die voor een enkele kat kan worden gebruikt. Aan de andere kant, als je een groot huis en meer katten hebt, is het verstandig een grotere en bredere kattenkrabpaal echt overwegen.

3. Zorg dat je kat zich niet verveelt. Leg daarom ook speelgoed in en op de krabpaal. Je kat zal de sisal benutten om zijn geurstoffen af te geven en om zijn nagels te slijten. Spelen met veertjes of balletjes vinden ze super wanneer ze lekker lui in een hangmat liggen of mooi overzichtelijk op een eigen lounge-plek zitten.

4. Stabiliteit is het belangrijkste wat er is. Zorg altijd dat je krabpaal stabiel is. Je wilt natuurlijk niet dat je kat spullen vernielt en zichzelf kan verwonden doordat de krabpaal omvalt. Let daarom goed op de dikte van de bodemplaat en het totaalgewicht.. Hoe dikker en dus zwaarder de bodemplaat en het totaalgewicht hoe stabieler je krabpaal.

Door deze tips te volgen, creëer je een speciale eigen plek voor de behoeften van je kat!

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.