Meteen naar de inhoud

Tips bij het kiezen van een kattenkrabpaal.

  • door

kattenkrabpaal

Kattenkrabpalen moeten worden beschouwd als een must voor katteneigenaren. Het bezitten van zo’n meubelstuk heeft daarom ook veel voordelen. Een krabpaal zal de levenskwaliteit van de kat verbeteren. Wanneer je de voor- en nadelen kent, zal het kopen van een krabmeubel makkelijker worden.

Kattenkrabpalen geven katten de kans om een plek te hebben waar ze zich kunnen verstoppen en een dutje kunnen doen. Als eerst houdt een kat van slapen, ze slapen gemiddeld 16 – 18 uur per dag! Ten tweede biedt een krabpaal een geweldige plek om te spelen (zo voorkom je schade aan je meubels en andere accessoires in je huis).

Nu de voordelen van een kattenhuis bekend zijn, is het goed om deze 4 tips te bekijken die ervoor zorgen dat je het juiste krabmeubel koopt.

1. Een kattenkrabpaal moet meerdere etages hebben om afwisseling te geven. Als je meer dan één kat hebt, moet het meubel groot genoeg zijn en meerdere compartimenten hebben om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de katten om vrij te bewegen. (let op, de baas zit vaak boven, de rest een niveau lager)

2. De afmetingen van een krabpaal moeten ideaal zijn voor in je huis. Als je een klein huis hebt, moet je een smallere krabpaal kopen dat voor een enkele kat kan worden gebruikt. Aan de andere kant, als je een groot huis en meerdere katten hebt, moet je een groter en bredere kattenkrabpaal overwegen.

3. Zorg dat je kat zich niet verveelt. Leg daarom ook speelgoed in en op de krabpaal. Je kat zal de sisal benutten om zijn geurstoffen af te geven en om zijn nagels te slijten. Spelen met veertjes of balletjes vinden ze super wanneer ze lekker lui in een hangmat liggen of mooi overzichtelijk op een sofa zitten.

4. Stabiliteit is het belangrijkste wat er is. Zorg altijd dat je krabpaal stabiel is. Je wilt namelijk niet dat je kat het huis en zichzelf kan verwonden doordat de krabpaal omvalt. Let daarom goed op de dikte van de bodemplaat. Hoe dikker de bodemplaat hoe steviger je krabpaal.

Door deze tips te volgen, krijg je een kattenhuis dat geschikt is voor de behoeften van je kat!

 

 

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Hondpedia

         

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.