Ga naar de inhoud

Boek eerst de vakantie van je huisdier en pas daarna je eigen vakantie

Kat en hond

Boek eerst de vakantie van je huisdier

Populaire dierenpensions soms wel tot eind 2025 volgeboekt

Huisdiereigenaren moeten anders omgaan met het boeken van vakanties. Die oproep doet brancheorganisatie Dibevo aan eigenaren van honden en katten die hun dier niet willen of kunnen meenemen op vakantie. Zoals het nu gaat, boeken mensen eerst een vakantie voor zichzelf en gaan daarna op zoek naar een logeerplek voor hun huisdier. Om er vervolgens achter te komen dat er in de wijde omtrek geen dierenpension meer is dat plaats heeft voor hun dier tijdens de geboekte vakantieperiode. Gevolg: stress bij de huisdiereigenaar en pijnlijk last-minute gesleep met het dier. De oplossing is simpel: regel eerst de vakantie van je huisdier en boek pas daarna je eigen vakantie.

De oproep van de brancheorganisatie komt niet uit de lucht vallen. Begin februari was bijna de helft van de meer dan 200 Dibevo-dierenpensions volgeboekt voor de zomervakantie van dit jaar. Een aantal populaire dierenpensions zijn zelfs tot eind 2025 volgeboekt of hebben een klantenstop ingevoerd.

Hoe komt dat?

Maar hoe komt het nou dat veel dierenpensions nu al voor zo’n lange periode zijn volgeboekt? “Dat komt door drie factoren”, legt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum uit.

”In coronatijd hadden dierenpensions het ongelooflijk moeilijk. Iedereen zat thuis, vakanties waren uit den boze en dus hadden dierenpensions nul klandizie. De overheidssteun voor dierenpensions was daarnaast minimaal en mede daardoor heeft een aantal pensions het niet gered.

De tweede factor is dat het aantal gehouden honden en katten in coronatijd fors is gestegen. Ook die huisdiereigenaren zoeken in vakanties een logeerplek voor hun dier.

De derde factor heeft te maken met het gedrag na de coronaperiode. Na twee jaar met beperkingen, trekken mensen er weer massaal op uit en mede daardoor stijgt de vraag naar opvang in dierenpensions.

De optelsom van deze factoren zie je terug in de cijfers van het jaarlijks huisdierenonderzoek dat wij laten uitvoeren. Vóór corona liet 10 procent van de hondeneigenaren en 5 procent van de katteneigenaren hun dier logeren in een dierenpension. In 2022 steeg dat tot respectievelijk 20 en 11 procent. Moet je nagaan, dat is een verdubbeling.”

Wat kunnen huisdiereigenaren het beste doen?

Heb je een huisdier en kan hij niet mee naar de vakantiebestemming die je voor ogen hebt? En wil je verzekerd zijn van een logeerplek voor je dier? Volg dan dit stappenplan.

  1. Zorg ervoor dat je heel ruim van tevoren je vakantieplannen smeedt. En heel ruim is in dit geval 8 tot 12 maanden
  2. Ga naar de website dierenpensionwijzer.nl. Hierop zie je meteen welke pensions nog een logeerplekje beschikbaar hebben voor je hond of kat in de periode dat jij op vakantie wilt. Handig, want dat bespaart je eindeloos gezoek en gebel.
  3. Pik er een dierenpension uit en bekijk de website voor een eerste indruk: ziet het dierenhotel er goed uit en krijg je er een goed gevoel bij?
  4. Bel het pension vervolgens voor een afspraak voor een bezoek en/of een rondleiding. Neem je huisdier niet mee; dat zorgt alleen maar voor onrust voor de andere dieren. Stel veel vragen om een zo goed en compleet mogelijk beeld van het pension te krijgen.
  5. Staan alle seinen op groen? Leg dan meteen de logeerperiode vast.
  6. Boek nu de vakantie voor jezelf. Je weet nu dat opvang voor je huisdier verzekerd is.

Over Dibevo

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Het ledenbestand van Dibevo omvat ruim 1.400 bedrijven. Naast het behartigen van belangen van bedrijven maakt Dibevo zich sterk voor het welzijn van gezelschapsdieren en het verantwoord handelen daarin te waarborgen. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl.

Bron: www.dibevo.nl.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.