Ga naar de inhoud

De leukste vakantie-bestemmingen voor kattenliefhebbers

  • door
De leukste vakantiebestemmingen voor kattenliefhebbers

Als je op vakantie gaat is het meestal niet heel handig om je kat mee te nemen. Kun je nou toch echt niet zonder die harige vrienden en wil je ook in je vakantie lekker aaien en kroelen? Dan is een van onderstaande bestemmingen onmisbaar op jouw bucketlist. Bedenk wel dat sommige katten al die aandacht helemaal niet zien zitten en flink kunnen uithalen.

De Japanse katteneilanden

Vaak wordt er gesproken over ‘Cat Island’ waarmee wordt gesuggereerd dat het om één specifiek eiland zou gaan. Het geval wil echter dat het om ongeveer een dozijn eilanden gaat. Maar de bekendste zijn Aoshima en Tashirojima. Op alle eilanden zijn er veel meer katten dan menselijke bewoners. De katten, die ooit op de eilanden uitgezet werden om muizen te vangen, zijn tegenwoordig een enorme toeristische attractie. Voor de katten wordt goed gezorgd, zowel door de toeristen als door de bewoners, die geloven dat het voeden van hun pluizige mede-eilandbewoners rijkdom en geluk brengt. Als we hen mogen geloven doe je er dus goed aan om wat lekkere kattensnoepjes in je Dakine rugzak te stoppen wanneer je een van de eilanden gaat bezoeken.

De Amsterdamse poezenboot

Als je in eigen land een kattig uitstapje wilt maken dan is een bezoek aan de Amsterdamse poezenboot een hele goede keuze. Deze kattenopvang drijft sinds 1966 op de Amsterdamse grachten en is een bezienswaardigheid voor veel toeristen. Als je deze boot bezoekt moet je er dus wel rekening mee houden dat je bij drukte even moet wachten op de kade. Ook zul je ongetwijfeld de neiging moeten onderdrukken om alle schattige katten in je rugtas heren mee naar huis te nemen. Wil je toch iets doen om te helpen maar kun je geen katten meer in huis nemen? Dan is een donatie, in de vorm van een financiële bijdrage of een speeltje voor de katten, een erg goed idee.

De katten van de Hermitage

Eigenlijk heb je helemaal geen extra reden nodig om een bezoek aan de Hermitage op je bucketlist te zetten. Dit prestigieuze museum is een van de grootste ter wereld en heeft een indrukwekkende collectie waaronder een permanente tentoonstelling van oude Egyptische, Aziatische en West-Europese kunstwerken en gebruiksvoorwerpen. Toen het museum werd geopend in het begin van de 18e eeuw werd al snel duidelijk dat er een muizenplaag was. Ook hier werden dus katten ingezet om de beestjes te bestrijden. De katten van de Hermitage zijn hierna nooit meer weggeweest en houden ook vandaag de dag nog de kunstwerken in het museum veilig. In het museum zul je ze waarschijnlijk niet tegenkomen want ze wonen in de kelders, maar je kan je bezoek aan de Hermitage gewoon combineren met een bezoekje aan de kattenopvang die er naast zit.

Hemingway’s vrienden

Andere harige bewoners van een museum vind je in Key West, in het Hemingway-museum. In het voormalige huis van de Amerikaanse schrijver kun je niet alleen van alles ontdekken over zijn leven, maar leer je ook de afstammelingen van zijn kat Snowball kennen. Deze katten hebben, net als Snowball, allemaal een bijzondere afwijking. Als je goed kijkt zul je namelijk zien dat ze in plaats van vijf tenen, allemaal één of twee tenen extra hebben aan elke poot. In de museum winkel kun je bovendien allerlei grappige boeken over katten kopen die je in je schoudertas heren kan stoppen en in de tuin van Hemingway House omringd door katten kan lezen.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.