Ga naar de inhoud

De huisdierenverzekering: wat zijn afwegingen die je moet maken? 

  • door
Verzekering

Heeft iemand jou aangeraden om een huisdierenverzekering af te sluiten? Lang niet iedereen heeft een verzekering voor een huisdier. Zo zijn er veel mensen die maandelijks een bedrag opzijzetten om het dier het beste te kunnen bieden. Toch kan een verzekering een goede keuze zijn. De medische kosten voor jouw dier kunnen flink oplopen in het geval van letsel of een ziekte. Alleen moet je dan wel weten waar je allemaal op moet letten. Want weet je bijvoorbeeld al welke dekking je nodig hebt? Je hebt de keuze uit een basisdekking en een uitgebreidere variant. De basisdekking zal voornamelijk bepaalde ziekten dekken, terwijl de uitgebreide variant ook medische behandelingen en preventieve zorg dekt. 

Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt voor jouw huisdierenverzekering kan je niet alleen kijken naar de dekking, maar ook naar de kosten die hiermee gepaard gaan. De hoogte van de premie is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan het ras, de leeftijd en de gezondheid van jouw dier. De locatie waar je woont, kan ook een verandering geven. Als er bij jou in de omgeving meer huisdieren wonen, zoals in een grote stad, dan is de maandelijkse premie automatisch hoger. En vergeet dan niet om te bekijken wat er allemaal meegenomen is in de dekking. Sommige verzekeringen hebben uitsluitingen en beperkingen. Deze kunnen zijn op basis van behandelingen, maar ook rassen en aandoeningen. Zorg dat je weet wat er allemaal meegenomen is in de verzekering. 

Een andere afweging die je moet maken bij een kat verzekeren of een verzekering afsluiten voor een ander huisdier is het eigen risico dat je moet betalen voordat de verzekeraar uitkeert. Je kan het risico vaak zelf bepalen. Er is een minimum, maar je kan het ook omhoog zetten als je dit liever hebt. Naarmate je het eigen risico hoger zet, gaat de maandelijkse premie naar beneden. Houd er wel rekening mee dat je het bedrag moet kunnen dragen als je een claim indient bij de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast heeft de verzekeraar een vergoedingspercentage om rekening mee te houden. Dit percentage bepaald hoeveel van de kosten je vergoed krijgt nadat je het eigen risico hebt betaald. 

Voor het afsluiten van de verzekering is het aan te raden om te bekijken wat de leeftijd van jouw dier doet. De leeftijd en gezondheid van het dier spelen namelijk een belangrijke rol. Sommige verzekeringen dekken namelijk uitsluitend tot een bepaalde leeftijd. Mocht je dus een huisdier hebben die boven deze leeftijdsgrens zit, kan het zomaar zijn dat de verzekering niet goedgekeurd wordt. Andere verzekeringen kennen een hogere premie bij een hogere leeftijd. Het kan dus zomaar zijn dat je veel meer betaalt voor een dier, terwijl jouw andere huisdier tegen een laag bedrag verzekerd kan worden. En met bepaalde gezondheidsproblemen kan het ook zijn dat je de verzekering niet meer af kan sluiten en je toch moet sparen. 

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.