Ga naar de inhoud

De Juni Chipmaand 2023 gaat van start

  • door

Chipmaand

Zoals elk jaar zal het LICG ook dit jaar in juni weer aandacht schenken aan het belang van het chippen en registreren van huisdieren. Ook nu is dit belangrijk. Het LICG hoopt dat iedereen goed voor de dieren zal zorgen. Daar hoort het laten chippen ook bij. Als het goed is zijn alle honden gechipt en geregistreerd op naam van de nieuwe eigenaar, want dat is wel noodzakelijk. In de loop van mei, zal informatie bij LICG aanwezig zijn.

Als het dier zoekt raakt en gevonden wordt, kunnen dierenartsen, asielmedewerkers of mensen van de dierenambulance met een reader het nummer van de chip uitlezen. Als dit nummer juist geregistreerd staat, kan contact met de eigenaar worden opgenomen. Het dier hoeft dan niet onnodig lang in een opvang te verblijven en men loopt niet het risico dat het dier bij een ander geplaatst wordt. Het chippen voorkomt veel leed voor zowel het dier als de eigenaar.

Er zijn mensen die chippen en registreren te duur vinden. Maar wat is het je waard om je huisdier niet kwijt te raken? Elk jaar raken er weer veel katten zoek en helaas kan nog steeds een groot deel ervan niet bij de eigenaar terugbezorgd worden. Dus maak een afspraak met de dierenarts en laat je dier chippen. Zorg daarna ook voor een goede registratie van de chip. Op de website chipjedier.nl lees je bij welke databanken dat mogelijk is. Ook lees je hier waar welke acties worden gehouden

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.