Ga naar de inhoud

Het kattencafé wordt steeds populairder

wildcat-cafe

Het kattencafé wordt steeds populairder

Katten zijn populair en er zijn er maar liefst 2,6 miljoen van in Nederland. Er doen nogal wat verhalen de ronde over katten, wereldwijd. Zo zou de oudste kat 32 geworden zijn en de langste is maar liefst 123 centimeter lang, de kleinste 7 centimeter kort. Maar wist je ook dat kattencafés steeds populairder worden? 

Koffiedrinken terwijl je knuffelt met een kat, schijnt de beste ontspanning te bieden die je maar bedenken kan. De trend is overgewaaid uit Azië. In Japan is het pas echt groot geworden. Vooral kattenliefhebbers die vanwege bijvoorbeeld hun eigen huisvesting geen kat kunnen hebben, doen er graag een kop koffie.

Na de koffie zo’n lieverd in je Fjällraven rugzak mee naar huis?

In Nederland komen er steeds meer. In Amsterdam en Groningen bijvoorbeeld. Bij die laatste tref je katten uit het asiel, die op deze manier mogelijk eerder een nieuwe baas vinden. Dan ga je na de koffie met een kat in je Fjallraven rugzak naar huis. Het zou zomaar kunnen.

In Den Bosch, Almere, Haarlem en Hengelo zijn ook kattencafés. In de meeste grote steden is er inmiddels wel eentje gevestigd. Die in Amsterdam was de eerste, Kattencafé Kopjes. Lenny Popelier is de eigenaresse van Kopjes. Toen ze in 2013 met haar Fjallraven op reis was en in Tokyo een kattencafé bezocht, werd ze verliefd op dit fenomeen. Ze wordt zelf heel gelukkig van katten en het leek haar geweldig een hele dag aan ze te besteden.

Volgens Popelier zijn er steeds meer mensen die geen tijd voor een kat hebben of de verantwoordelijkheid niet aandurven. Een middag knuffelen met katten in een café ziet ze als een goed alternatief. Tevens kan Popelier op deze manier katten uit het asiel een warm thuis aanbieden. Middels crowdfunding kreeg ze het geld bij elkaar om in 2015 haar kattencafé te openen.

Tegen een uurtarief met katten spelen

Parijs, Berlijn en Londen gingen Amsterdam al voor, maar Japan is hét kattencaféland bij uitstek. Daar kun je tegen een uurtarief met katten spelen. Bij Kopjes betaal je drie euro entree. Voor een kattencafé zijn er immers veel extra kosten. Denk aan kattenvoer, inentingen en ga zo maar door.

Het gaat met name om thuisloze katten die in een café een plek krijgen. Uit het café in Amsterdam kun je geen kat meenemen in bijvoorbeeld je Fjallraven Kanken. De katten die er ‘wonen’ hebben daar echt hun plek gekregen. Het gaat er wel om dat je je meer bewust wordt van het feit dat katten een rustige lieve plek nodig hebben en als jij die kan bieden is de stap vanuit het café naar het asiel makkelijker gezet.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.