Ga naar de inhoud

De leukste kattenweetjes op een rij

weetjes-grijs-kitten-op-vloer

De leukste kattenweetjes

Pratende viervoeters

Wist je dat katten zelden naar andere katten miauwen? Ze praten met hun lijf. Hun lichaamstaal zegt meer dan genoeg om dingen heel duidelijk te maken naar elkaar. Maar ze weten ook dat mensen niet altijd begrijpen wat ze willen zeggen. Daarom miauwen ze dus wel als ze jou iets duidelijk willen maken. Als ze dat lekkere vlees of dat snoepje willen bijvoorbeeld.

Neuzen

Ook begroeten doen ze met hun lichaam. Katten neuzen niet zo snel zoals honden. Dat wil zeggen niet met andere katten. Je ziet twee katten bijna nooit elkaar begroeten met hun neus. Het neuzen maakt ze namelijk heel kwetsbaar. Alleen katten die elkaar écht goed kennen en goed met elkaar opschieten, zullen hun neusjes wel eens tegen elkaar tikken. Neust jouw kat wel met jou? Dan is je viervoetertje echt heel dol op je.

Nog een grappig weetje: net zoals onze vingerafdrukken uniek zijn, is de neusafdruk van je kat dat ook.

Tassen en dozen

Al heb je het mooiste mandje uitgezocht, een simpele doos of je favoriete Kipling rugzak zijn veel sneller in trek. Zet jij je Matt en Nat tas neer, dan kruipt je kat daar graag in. Ga je op vakantie, liggen zij al in de koffer. Maar je katje meenemen in een heuptas is dan weer geen goed idee. Katten blijven graag in hun vertrouwde omgeving, tenzij ze er zelf op uit trekken. 

Woestijndieren

Hou jij van de zomer en zonnen op een parelwit strand en een blauwe zee? Jouw kat vindt het ook heerlijk als de zon schijnt. Katten kunnen overigens hele warme temperaturen aan en dat komt omdat ze afstammen van de woestijndieren. Geen zorgen dus als ze op een warme dag naar buiten gaan.
Witte katten en katten met een lichte kleur zijn hierop een uitzondering. Als die te lang in de zon zitten, is de kans groot dat de oorpunten verbranden!

Zeewater drinken

Begin je al te hoesten bij het idee dat je zeewater binnen krijgt? Je kat heeft daar geen problemen mee. Hun nieren zijn namelijk zo sterk dat ze al het zout uit het water filteren. Dus geen paniek als je je kat weer ergens water ziet drinken. 

Chocolade

Anders is dat met chocola. In chocola zit namelijk theobromine en dat is erg giftig voor je kat. Gelukkig zijn katten heel slim en zullen ze (in tegenstelling tot honden die ook niet tegen chocolade kunnen) er niet snel zelf van eten. Ben jij een zoetekauw? Je kat heeft daar geen last van, die proeft de smaak zoet namelijk niet. Zet je je kat een ijsje voor, dan zal je kat dit wel opeten maar vooral door alle lekkere room die daar in zit. 

Geluk

Als je kat op haar gemak ligt, gaan ze vaak spinnen. Maar ook als je kat gestrest is of pijn heeft, maken ze spinnende geluidjes. Dit laatste geluid is iets dieper en klinkt wat lager. Twijfel je over wat je kat je te vertellen heeft? Kijk dan naar het gedrag van je kat. Bij pijn of stress blijven ze natuurlijk niet op hun gemak liggen. 

Zweten

Ken je dat? Je kat ligt lekker bij jou te knuffelen en ineens begint ze te kneden met haar pootjes. Dan bakent ze even haar territorium af. Katten zweten namelijk uit hun pootjes en door die pootjes op en neer te bewegen komt er unieke geur vrij. Zo laat ze andere katten weten dat zij bij jou ligt en daar niemand anders mag komen. 

Schoon schoner schoonst

Al zweten ze uit hun pootjes, katten zijn hele schone dieren. Wist je dat katten ongeveer hun halve leven bezig met zichzelf te wassen. En heeft jouw kat de neiging jou ook zo af en toe te wassen? Dan is dat een heel goed teken.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.