Ga naar de inhoud

Dit zijn de beste katttenrassen voor nieuwe eigenaren

  • door
maine-coon-31

Als je aandelen in Nederland gaat kopen dan wil je natuurlijk wel goede exemplaren aanschaffen. Het zou immers zonde van je geld zijn om te investeren in aandelen waar je uiteindelijk geen geld mee zult verdienen. Koop de beste aandelen is daarom echt van belang, wat ook het geval is bij katten als je nog niet eerder zo’n huisdier hebt gehad. Je moet namelijk een ras vinden die echt past bij je karakter en persoonlijkheid, maar tegelijkertijd alsnog geschikt is voor nieuwe kateigenaren. De beste cryptomunten kan je via die link vinden, maar hieronder vind je de beste kattenrassen voor nieuwe eigenaren.

Blauwe Rus

blauwe rusBlauwe Russen zijn zachtaardige en loyale katten, bekend om hun zijdezachte, korte blauwe vacht en grote groene schitterende ogen. Blauwe Russen zijn vrij stil, behalve wanneer het etenstijd is. Blauwe Russen zijn bovendien toegewijd en aanhankelijk voor hun familie, maar kunnen verlegen zijn tegenover vreemden. Ook zijn deze katten gevoelig voor de stemming van hun eigenaren en zullen ze troost bieden wanneer ze merken dat dit nodig is. De Blauwe Rus is ook een van de meest intelligente rassen, terwijl ze ook graag goed eten en rusten. Actief zijn deze katten niet echt.

 

 

Bengaal

bengaalHet wilde, luipaardachtige uiterlijk van de Bengaal is ongelooflijk onderscheidend en logisch voor zo’n actieve kat. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun levendige vlekken met levendige kleuren en contrasten, glanzende vacht, brede neuzen en prominente snorhaarkussentjes. Als je een Bengaal in huis haalt, wees dan voorbereid op een zelfverzekerd dier, dat ook erg toegewijd is aan hun metgezellen. Deze katten zijn erg nieuwsgierig en zullen je daarom hiermee bezig houden, terwijl ze ook de behoefte hebben om trucjes te leren en te doen. Gelukkig is dit zeker mogelijk met hun atletische karakter. Bengalen zijn bovendien echt dol op water en kunnen zomaar ineens bij je onder de douche springen.

Siberische kat

siberische-katSiberische katten zijn slim, actief en evenwichtig. Ze hebben een driedubbele vacht met halflang tot lang haar en een massief lichaam, wat nodig is omdat ze de koude winters in het noorden van Rusland moesten doorstaan. Bovendien zijn ze in een grote verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar en houden ze ervan om met hun eigenaren om te gaan en bij hen te zijn. Dit is zelfs echt belangrijk voor de Siberische kat. Gelukkig zijn ze wel gemakkelijk in de omgang, wat onder meer komt doordat ze erg gesteld zijn op de behoeften en stemmingen van de mens.

 

Maine Coon

maine-coonMaine Coons zijn perfect voor eigenaren die van honden houden, maar katten willen. Het zijn nieuwsgierige, zachtaardige reuzen met een lange golvende vacht die je graag volgen als een pup! Binnenin deze kat zit een zachtaardige ziel die graag met de eigenaar omgaat en je constant zal volgen om te zien wat er aan de hand is. Ook de miauw van de Maine Coon is echt kenmerkend, deze katten hebben namelijk nogal een hoge stem. De grootte en kenmerkende vacht van de Maine Coon zijn desondanks de gemakkelijkst te herkennen kenmerken van dit ras.

 

Al deze rassen zijn te zien op Overzicht van de rassen van katten op deze website.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.