Ga naar de inhoud

Waarom zijn kattenfilmpjes zo populair?

  • door
Corneille

Kattenfilmpjes – misschien kijk je ze vanuit het comfort van je eigen huis of juist op werk wanneer je je even niet meer kan concentreren. Jij bent zeker niet de enige. Veel kattenfilmpjes hebben miljoenen views! Met zoveel videocontent op het internet, vraag je je wellicht af: waarom zijn nu juist video’s met katten in de hoofdrol zo populair?

Er zijn oneindig veel kattenfilmpjes om te bekijken

Als je fan bent van kattenfilmpjes kan je je hart ophalen. Er zijn zoveel video’s te vinden op het web dat je nooit uitgekeken raakt. Katten zijn in veel landen de populairste huisdieren. Daarnaast heeft vrijwel iedereen tegenwoordig een iPhone of andere smartphone met een goede camera, waardoor de fratsen tijdens de gekke vijf minuten van de kat gemakkelijk op film worden vastgelegd. Er komen dan ook steeds meer filmpjes bij. Er is altijd wel nieuwe content die je kan bekijken als kattenfan zijnde.

Kattenfilmpjes vrolijken ons op

Het hebben van een huisdier is goed voor de gezondheid. Wanneer je met een kat knuffelt, maakt je lichaam oxytocine aan. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en het geeft je een ontspannen, gelukkig gevoel. Op het moment dat je kattenfilmpjes kijkt, komt datzelfde hormoon vrij. Hierdoor ervaren degenen die graag kattenfilmpjes kijken minder negatieve gevoelens. Ook bevordert het een positieve instelling en het geeft energie. De positieve effecten die kattenfilmpjes kijken op ons heeft, overstijgt vaak enig schuldgevoel dat we hebben met het oog op uitstelgedrag op werk. Sterker nog, doordat de filmpjes een ontspannende werking hebben, kunnen ze medewerkers een boost geven, waardoor ze na het kijken van de filmpjes productiever zijn. Een goede reden voor werkgevers om kattenfilmpjes te dogen op de werkvloer!

Katten zijn trots, maar stiekem ook een beetje gek

Er zijn naast kattenfilmpjes ook veel video’s te vinden waarbij honden, vogels, knaagdieren of konijnen de hoofdrol spelen. Toch zijn deze niet zo populair als de kattenvideo’s. Eén van de redenen waarom juist katten zo vaak echte YouTube-sterren zijn, is hun houding. Iedereen die weleens een kat heeft gehad, kent het eigenwijze karakter van deze dieren. Om ze vervolgens iets heel klunzigs te zien doen, geeft een sterk contrast. Dat onverwachte maakt het zo leuk. Bovendien zijn katten zeer lenig en snel. Hierdoor halen ze de gekste stunts uit, waarbij van alles mis kan gaan. Kattenfilmpjes hebben dan ook vaak een verrassingselement dat het geheel nog leuker en grappiger maakt. Bovendien plakken mensen graag menselijke eigenschappen op dieren – vooral op honden en katten. Hierdoor herkennen we onszelf vaak in de misdragingen van de kat.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.