Ga naar de inhoud

Check, dubbel check

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

In het oude jaar al bericht gehad van de dierenarts. Komen Drusilla en Sannah voor hun jaarlijkse controle?

Natuurlijk geef ik gehoor aan dit verzoek. Mandjes alvast in de kamer gezet en zoals altijd wordt er naar harte lust gesnuffeld en gedrenteld. Zodra de slaapdekentjes in de reismand gaan, is de onrust in huize Prinzen duidelijk voelbaar. Sannah vervalt in haar natuurlijke moppergedrag en Drusilla en de stoel moeten het ontgelden.

We hadden sowieso een vreemde week. Ik had voor de keuken een prachtige creatie in de bloemenwinkel gekocht. Nu zaten daar van die kleine, scherpe pepertjes in, mooi rood van kleur, wat mos, stronkjes hout en een Amarilles bol. Sannah vind het helemaal geweldig. Ze denkt dat met name de pepertjes er voor haar in gedaan zijn. Ik vind ze dan ook overal. Ze pikt ze steeds opnieuw uit de schaal en loopt ermee rond als ware het een prooi.

Ik heb maar eens een goed gesprek gehad met haar om uit te leggen dat de schaal er echt voor Hanny was en niet voor Sannah. Ik vertelde op het werk dat Sannah een voorkeur had voor hete spijzen en ze de pepers uit de schaal snoepte. Mijn collega gaf aan dat ik in het gesprek met Sannah mezelf geen Hanny had moeten noemen omdat Sannah dat niet kon snappen. Ik was immers “het vrouwtje”!

Opnieuw een gesprek gepland, maar dat was niet meer nodig. Een van de pepers, een beetje gedeukt en bruin geworden, lag op de mat in de gang, zaadjes eromheen! Toch allemaal net iets te scherp&.?

Maar goed de check en dubbel check verliep vanmiddag geweldig. De pepertjes hebben geen enkele uitwerking gehad. Sannah haar gewicht? 6,5 kg!!!!! Nee, niet schrikken met reismandje!!!!!

En Drusilla? 4,8 kg, ja ja, Drusilla met haar leuke zwabberbuikje is de slankste!!!!

De dierenarts geeft ze allebei een jaarlijkse prik tegen kattenziekte en neusdruppeltjes voor een soort van kennelhoest maar dan voor katten. Ik wist niet eens dat het bestond! Dat blijkt tegenwoordig noodzakelijk te zijn als ze met vakantie naar Laura’s pension gaan. Dan ook nog wat om te ontwormen en hoppa, we staan weer buiten.

Zou het ontwormen bij Sannah nog wel nodig zijn geweest? Het pitje van een pepertje lijkt me voldoende, maar goed, de dierenarts vindt een pilletje om te ontwormen een betere optie.

Al met al is de check, dubbel check prima verlopen, we gaan lekker naar huis en genieten van een rustige avond.

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 29 januari 2010.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.