Ga naar de inhoud

Gewoontes en meer!

  • door
Hanny Prinzen de schrijfster van deze column
Hanny Prinzen

In ons huishouden ontspint zich langzaamaan een patroon. Bij het wakker worden doet de zin in koffie mij opstaan en naar beneden gaan. Wanneer Anna boven in de krabpaal ligt, hobbelt ze voor mij de trap af. Soms denk ik dat ze treden overslaat en van de trap rommelt.
Uiteindelijk beneden, is een gang naar de badkamer de gewoonte, Anna loopt mee en manicuurt haar nagels op de voordeurmat. Vervolgens lopen we naar de keuken, Anna gaat op het puntje van de tafel zitten en miauwt er lustig op los. Ik geef antwoord door te zeggen dat zij zo dadelijk aan de beurt is, wanneer haar bakjes gevuld zijn, de koffie gezet en het ontbijt gemaakt, is zij aan de beurt.

Ze blijft steevast zo nu en dan miauwen, het kon maar zo zijn dat ik haar zou vergeten, lijkt ze te denken. Met de krant op tafel, Anna er bovenop wordt ze “gewassen en gestreken”. Voor haar betekent dit lekker borstelen, zorgen dat er geen klitten ontstaan, oogjes schoonmaken en klaar is ze. Ondertussen hoor ik haar spinnen, dat gaat de hele tijd door. Mocht ik iets te hard aan haar vacht trekken miauwt ze even om mij vervolgens met grote ogen aan te kijken.
Na een kattensnoepje voor haar gebit wil ze naar buiten. Grappig is, nu bij dit vochtige weer er een klein slokje water op de vetplanten in de tuin ligt. Vermakelijk hoe ze het water er aflikt, vervolgens klept ze naar binnen en buiten.

In de zomer staat de tuindeur open maar nu is die gesloten omdat de kachel weer aan is. Anna heeft hier iets op gevonden. Ze gaat pal voor de deur zitten en kijkt mij aan tot ik de deur opendoe, heeft ze de zin (al heel snel) van buiten af, gaat ze buiten voor de deur zitten miauwen. Dit herhaalt zich een aantal malen tot dat ik er genoeg van heb om portier te spelen.

Anna loopt daarna de trap op om uit te rusten van onze ochtend gewoontes.

Ik zie haar vervolgens ’s middags in de kamer liggen of bij mijn stoel. Ook daar volgen de gewoontes zich op, maar dat is voor een andere keer!

Maar oh wat is ze moe!

Verschenen op 22 oktober 2021

Vorige column  Volgende column

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.