Ga naar de inhoud

Echte vrienden

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Inmiddels genieten we in de Achterhoek van een geweldig Voorjaar! Drusilla ligt te bakken in het voorjaarszonnetje terwijl ik in de tuin aan het rommelen ben.

Sannah is met Buurtje op stap. Is het mooi weer dan staat Buurtje voor de tuin te miauwen. Het lijkt of ze vraagt: Mag Sannah buitenspelen?

Daar is Sannah wel voor te porren. Ze huppelt de tuin door, laat nog even zien dat ze een geweldige klimmer is, door op het tuinhuisje te paraderen. Ondertussen staat Buurtje te “bleren” dat ze moet komen! Sannah klautert naar beneden en rent de wijde wereld in, met Buurtje achter haar aan. Een geweldig gezicht. Daar waar je Sannah ziet, zie je Buurtje en omgekeerd. Volgens de geluiden die ik hoor en het geblaf, zijn ze de buurhond aan het pesten. Het is een gegrom van jewelste. Sannah en Buurtje maken zich snel uit de voeten. Ik zie ze op de parkeerplaats lopen. Stopt Sannah, stopt Buurtje. Het is net of die twee met een touwtje aan elkaar zitten!

Er is alleen één probleem! Sannah krijgt van al dat spelen, geweldige zin in een brokje en rent snel naar huis. Bij de poort staat ze te wachten, ze wil dat ik hem open doe zodat ze naar binnen kan. Ze kan eroverheen klimmen, maar dat is natuurlijk te veel moeite, wanneer het vrouwtje de poort open doet, gaat alles een stuk makkelijker. Daar staat Buurtje, twee passen achter Sannah. Ze weet dat zij niet naar binnen mag. Verdrietig loopt ze weg, kijkt nog een keer om en miauwt klagelijk. Vriendschap is zoiets moois, jammer dat zij een vriendinnetje heeft dat altijd zin in brokjes heeft en dan naar huis rent.

Buurtje gaat maar weer, Sannah komt zo wel terug. Ze gaat rustig tussen de struiken liggen wachten, want één ding is zeker: Sannah komt terug!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 2 april 2011.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.