Ga naar de inhoud

‘Hoor-kat’

Zebby en Genevieve

Zebby en Genevieve.

Zebby versloeg duizenden andere inzendingen en werd uitgeroepen tot overall winnaar van het grootste kattenfeest van het land, georganiseerd door Cats Protection en gehouden in Wilton’s Music Hall in Londen op 17 juli 2023.

Zebby werd geëerd als erkenning voor de manier waarop hij zijn dove eigenaar Genevieve Moss (66) steunt, door haar te waarschuwen voor geluiden in het huis.

Genevieve, uit Chesterfield, Derbyshire, zei: “Ik ben zo trots op Zebby omdat ze de wereld laat zien hoe zorgzaam katten kunnen zijn en een positief effect kunnen hebben op het leven van mensen. Ik kan me geen leven voorstellen zonder Zebby en ik ben in de wolken dat hij geëerd is bij de National Cat Awards. Alleen wonen en doof zijn betekent dat het leven eenzaam kan zijn, maar niet met Zebby in de buurt – hij is mijn held.

“Zonder mijn hoortoestel hoor ik niets, maar nu heb ik Zebby om mij te helpen. Hij komt naar me toe en tikt als de telefoon overgaat, en dan kan ik mijn hoortoestel pakken en het gesprek aannemen. Als er ’s nachts een ongewoon geluid is, slaat hij me op mijn hoofd om me wakker te maken om het me te laten weten. Als er iemand aan de deur staat, loopt hij voor me uit zodat ik de boodschap ontvang.”

“Hij is erg behulpzaam en brengt graag dingen naar me toe. Hij haalt de post van de deurmat en laat die in de slaapkamer weer vallen. Hij brengt me zelfs mijn pantoffels als hij ze ergens anders dan mijn voeten vindt! Zebby is heel bijzonder, ik heb nog nooit een kat zoals hij gekend. Hij vindt het heerlijk om bij mij in de buurt te zijn – waar ik ook ben, hij loopt altijd achterna. We hebben een heel hechte band en ik zou het niet zonder hem kunnen.”

Om bij de laatste vier katten van de National Cat Awards te komen, won Zebby eerst tijdens een openbare stemming de categorie Family Fur-ever – waarin katten worden geëerd die een gezin compleet maken. Vervolgens werd hij geselecteerd als Nationale Kat van het Jaar door een panel van beroemdheden en deskundige dierenartsen, waaronder dr. Scott Miller, dr. Fabian Rivers, dr. Rory Cowlam, dr. Bolu Eso, Frankie Seaman, David Seaman MBE en Cats Protection’s directeur van Feline Welfare: Maggie Roberts.

Als overall winnaar won Zebby een trofee en een prijzenpakket, waaronder een waardebon voor een dierenwinkel van £ 200. Hij volgt de pootafdrukken van de winnaars van vorig jaar: Jasper en Willow. Die werden toen uitgeroepen tot Gezamenlijke Nationale Kat van het Jaar 2022 als erkenning voor de rol die zij spelen in het St Peter & St James Hospice in Haywards Heath, Sussex.

Ashley Fryer, organisator van de National Cat Awards van Cats Protection, zei: “Vanaf het moment dat we zijn deelnameformulier lazen, wisten we dat Zebby iets speciaals was. Zebby is duidelijk ‘de hulp en toeverlaat van Genevieve’, en hun verhaal benadrukt de krachtige band die bestaat tussen mensen en hun kat(ten). Hij is een lichtend voorbeeld van de vreugde en troost die een kat kan brengen.”

Andere categoriewinnaars waren:

Eric – Winnaar van de categorie Social Star, die als een bijna dood verdwaald katje opklom als een van de rijzende sterren op Twitter en Instagram.

Henry IX – Winnaar van de categorie Cat Colleagues, die zijn dagen doorbrengt met het bieden van gezelschap en humor aan het tuiniersteam van Hampton Court Palace.

Willow – Winnaar van de categorie Moggy Marvels, die alarm sloeg toen haar diabetes-eigenaar bewusteloos raakte.

Cats Protection is de grootste liefdadigheidsinstelling voor kattenwelzijn in Groot-Brittannië en heeft de afgelopen vijf jaar gemiddeld 157.000 katten en kittens per jaar geholpen via haar nationale netwerk dat ongeveer 210 door vrijwilligers gerunde vestigingen en 34 adoptiecentra omvat.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *