Ga naar de inhoud

Insecteneiwit kattenvoer voor duurzame voeding

  • door

Passende voeding levert een beslissende bijdrage aan een lang en vitaal leven voor honden en katten. Tegelijkertijd willen steeds meer eigenaren van gezelschapsdieren dat de voeding van hun viervoeters geen onnodige belasting voor het milieu is.

Met de innovatieve voeding op basis van insecteneiwitten bewijst fabrikant van dierenvoer Marsapet dat duurzaamheid en op behoefte gebaseerde voedingsstoffen elkaar niet uitsluiten.

Insecteneiwit kattenvoer

Milieuschade door bio-industrie

Het is inmiddels bekend dat de moderne bio-industrie een grote impact heeft op het milieu. Zo’n driekwart van alle landbouwgrond wereldwijd is nu al nodig voor de veehouderij en de teelt van dierenvoeding.

Daarbij komt nog het enorme waterverbruik en het feit dat vee enorme hoeveelheden van het broeikasgas methaan produceert. Om het milieu te ontlasten, zal het in de toekomst nodig zijn om eetgewoontes te heroverwegen.

Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor huisdieren zoals honden en katten. Want de ecologische pootafdruk van onze viervoeters kan niet worden onderschat. Per slot van rekening zijn er alleen al in Nederlandse huishoudens ongeveer 2,9 miljoen katten en ongeveer 1,7 miljoen honden, die elke dag eten nodig hebben en van nature afhankelijk zijn van voedsel dat vlees bevat.

Vegan honden- en kattenvoer is geen alternatief

Sommige huisdiereigenaren spelen met het idee om hun hond of kat een veganistisch dieet te geven omwille van het milieu. Dit is echter geen goed idee en kan zowel de gezondheid van honden als katten aantasten.

Vooral bij katten, die bekend staan als carnivoren, kan het niet eten van dierlijk voedsel snel een ernstig gevaar voor de gezondheid worden. Maar zelfs honden, die als zogenaamde semi-carnivoren meer plantaardig voer kunnen eten, mogen in geen geval volledig veganistisch gevoerd worden.

Voor eigenaren van gezelschapsdieren die het milieu willen beschermen en tegelijkertijd hun huisdier willen voeden volgens hun natuurlijke voedingsbehoeften, heeft Marsapet een innovatieve oplossing ontwikkeld met producten op basis van insecten. Als eiwitbron worden de larven van Hermetia Illucens (zwarte soldaatvlieg) gebruikt.

Dit insecteneiwit is zeer goed verteerbaar en heeft een hoge biologische waarde. Omdat het door honden en katten net zo gemakkelijk kan worden verteerd als normaal vlees, is dit het ideale alternatief voor voer op basis van vlees.

Waarom insecteneiwit goed is voor het milieu

In tegenstelling tot klassieke landbouwdieren hebben de larven van de soldaatvlieg veel minder ruimte nodig. Voor hun voeding is geen voerteelt nodig, ze produceren geen schadelijk methaan en het waterverbruik is vele malen lager.

In combinatie met de hoge kwaliteit van het insecteneiwit dat daaruit wordt verkregen, maakt dit de perfecte keuze voor honden- en katteneigenaren die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zich ook willen focussen op het welzijn van hun trouwe viervoeter.

Duurzaam voeren met Zooexperte

Het honden- en kattenvoer met insecteneiwit is verkrijgbaar in de online shop Der Zooexperte van Marsapet. Naast nat- en droogvoer bevat het assortiment ook hoogwaardige voedingssupplementen en snacks voor honden en katten, die ook insecteneiwit of insectenvetten bevatten.

Dankzij Zooexperte kunnen kwaliteits- en milieubewuste huisdierbezitters gemakkelijk overstappen en in de toekomst vertrouwen op de innovatieve producten op basis van insecten.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.