Meteen naar de inhoud

Je kat duurzaam verzorgen

duurzaam leven met kat

Helaas is een huishouden met kat minder duurzaam dan datzelfde huishouden zonder kat. Natuurlijk is dat nog geen reden waarom je er geen rekening mee kan houden om je leven met kat zo ‘groen’ mogelijk te houden. Wij zetten voor jou enkele tips op een rij.

Tweedehands spullen

Een nieuwe krabpaal, een nieuwe speelmuis en een nieuwe kattenbak zijn allemaal een belasting voor het milieu. Je kan dit probleem voorkomen door tweedehands spullen voor je kat te kopen. Het is nog eens goedkoper ook! Vind je het idee van een tweedehands kattenbak (of andere producten) niet zo’n fijn idee? Dan kun je natuurlijk voor nieuwe, maar biologische kattenartikelen gaan om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Voedsel

Katten zijn vlees- en viseters en je kan ze dus niet op een vegetarisch dieet zetten. Een groot percentage van de ecologische voetafdruk van de kat is dan ook afkomstig van het voedsel. Het kan nooit helemaal CO2-neutraal zijn, maar je kan een groot verschil maken door voor ecologisch kattenvoer te gaan. Dit is beschikbaar in droogvoer- en blikvoervarianten. Voorbeelden van merken zijn Darf Vol Bites, Herrmanns BIO en Yarrah.

Temperatuur

Katten zullen het niet snel te warm hebben en je hoeft dus geen ventilator of airco voor hun poezenmandje neer te zetten. Sterker nog, dit is af te raden, want de luchtstroom wordt door de meeste katten niet geapprecieerd. Als je je kat wilt laten afkoelen, kun je wel een airco of ventilator in de kamer plaatsen, maar laat je kat zelf kiezen of hij bij het apparaat in de buurt wil zijn. Je kan ook proberen of je kat op een koeldeken wil liggen. Katten kunnen minder goed tegen kou dan tegen warmte en in de winter zul je dus misschien wel wat aanpassingen moeten doen. Hoe doe je dit zo energiezuinig mogelijk? Je kan een kat beter geen trui aantrekken, maar door een extra deken in zijn mand of op de bank te leggen, geef je de kat de kans om hier zelf op of onder te kruipen. Sommige katten, zoals de sfinx, zullen het echter nog sneller koud hebben dan hun harige soortgenoten. Dan zul je de verwarming waarschijnlijk toch een graadje hoger moeten zetten. De ideale temperatuur voor een kat is 22 graden. Als de verwarming omhoog moet, denk dan niet dat je missie om je kat duurzaam te verzorgen is mislukt. Desnoods ga je voor de goedkoopste energieleverancier die groene stroom levert, om op die manier zo duurzaam mogelijk de verwarming een graadje hoger te kunnen zetten.

 
Naar Hondendeal Naar Maxaro-badkamer-tegels
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar Medpets.nl - katten
Naar Nova Scotia Duck Tolling Retriever Naar Norton
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Hondpedia

 

       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.