Ga naar de inhoud

Koud, koud, koud!!!

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

Het voelt alsof het 13° vriest. Maar ja, afspraak is afspraak. We gaan een eind wandelen met Youp. Er ligt een lekker pak sneeuw om doorheen te sjouwen. Jas hoog dicht geknoopt, dikke sjaal om en een s’muts op het hoofd geplant. Handen gestoken in warme wanten en gaan met die banaan!!
Youp geniet met volle teugen, neus op de grond, hij draagt de hele wandeling parmantig een dot sneeuw op het puntje van zijn neus.
Ondertussen probeert hij vastgevroren stokken los te trekken uit de sneeuw.
Dat is geen sinecure met dit weer, met krachtige kaken trekt hij de stok los. Hij is door het dolle heen en zwiept de stok al huppelend heen en weer en wij springen net op tijd aan de kant om geen blauwe scheenbenen op te lopen. Blauwbekken is tot daar aan toe, met een lekkere warme kop thee trekt dit snel weer weg, maar blauwe scheenbenen …..
We lopen een stukje door het bos en Youp doet een nieuwe ontdekking. Hij trekt een stuk vastgevroren boomschors uit de berm en huppelt hier triomfantelijk mee door de sneeuw.
Al pratend lopen we verder totdat mij opvalt dat het stuk boomschors verdacht veel lijkt op het karkas van een haas. Zie ik dat goed?!!! Ik zeg tegen Truus: kijk wat Youp in zijn bek heeft, het lijkt wel op een ribbenkast van een haas.
Al “groezelend” ontdekken we dat dit echt het geval is, daarom loopt Youp er zo mee te pronken!
Gat-ver, los Youp, gelukkig luistert hij en ik zie inderdaad pootjes aan het bevroren karkas.
Wanneer we bij Youps huis komen groezelen en lachen we er hartelijk om. En Youp? Youp heeft de dag van zijn leven, heerlijk “baggeren” door de sneeuw, lekker koud aan de pootjes. Ja, het is koud,echt koud en we zijn niet allemaal zo blij als Youp.
Onze Sannah trotseert de kou eveneens, alleen is voor haar 5 minuten meer dan genoeg, dan weer lekker bij de verwarming, want koud is het!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 28 januari 2013.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.