Ga naar de inhoud

Kuller-Augen

  • door
Carl-Kahler-De-minnaars-van-mijn-vrouw-privecollectie

Van grote ronde starende ogen oftewel kuller-augen (volgens vriendin) word ik wakker. Drusilla heeft een dusdanige blik dat ze je kan betoveren. Daarnaast heeft ze scherp zicht, dat bij Kaleb en mij ontbreekt. Regelmatig vraag ik me af of Kaleb wel goed ziet. De aarzelende manier om op de vensterbank te springen, duidt ondermeer op een niet geweldig paar ogen.
Hij is daarmee in goed gezelschap. Het eerste wat ik ’s ochtends doe is naast me op het nachtkastje voelen waar mijn bril is. Ik zet geen been buiten het bed zonder dit hulpmiddel. Jarenlang heb ik lenzen gehad, maar de laatste tijd leveren die wat “zicht” problemen op die niet zo eenvoudig zijn op te lossen. Na verschillende informatieve gesprekken en enthousiastelingen die het gedaan hebben, stap ik met de moed der wanhoop naar een oogkliniek waar ze ogen kunnen laseren!
Maandag is het zover, moet ik voor een definitief onderzoek en uitspraak naar de kliniek. Het onderzoek gaat zo’n anderhalf uur duren en ik mag niet alleen komen want autorijden zit er daarna even niet in.
Van alle kanten krijg ik welgemeend en afwijzend advies. “Wat eng, heb je het gezien op tv? Grote metalen klemmen om je oog en dan snijden ze er in. Ik kan er niet naar kijken en ik ben toch een verzorgende niveau….”
Lieve mensen, ik moet nog, en ik vind het ook eng, maar stel je voor: Nooit meer een aarzelende stap, ogen open en je kunt zien wat je wilt. Slaapdronken of niet, je hoeft niet meer op de tast uit bed. Wat kan het niet allemaal opleveren. Laat me nu eerst maar eens afwachten of het inderdaad kan. Immers, het is kantje boord, mijn sterkte zit net in het randgebied.
Kaleb hoeft dit allemaal niet, hij redt zich prima, de aarzeling bij het springen: “fluitje van een cent. Naar de dierendokter voor dit mankement. Laat naar je kijken. Amanda is een geweldige dierendokter, gezellig want ik mag lekker op tafel rondlopen en ze vindt mij de mooiste en liefste kater van deze aarde. Maar nee, het hoeft niet zo nodig”. Naar mijn begrip is dit de totale acceptatie. Maar zo ver ben ik niet, ik kijk toch even of het oogprobleem verholpen kan worden. Eng of niet, ik ga!!!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 1 oktober 2007.

 

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.