Ga naar de inhoud

Een grijze schaduw

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

We hebben gezinsuitbreiding! Onverwacht, maar welkom. Tenminste van mijn kant. Drusilla overweegt dit nog.

We krijgen een sms’je met de vraag of we een 9 maanden oud poesje onderdak kunnen bieden of iemand weten die dit wil. Waar deze poes nu woont, kunnen ze door omstandigheden niet meer voor haar zorgen.
Op mijn werk wat rond gevraagd en, o zo dom, een foto gevraagd! Ja, iedereen weet dat je dan verkocht bent. Met Drusilla op schoot naar de kitten foto’s zitten kijken. Wat een leuk koppie, en dat zwarte neusje!
Drusilla geeft een wat ontwijkend mauwtje, maar dat hoor ik al niet meer.
Donderdag gaan we kijken en overleggen, voor de zekerheid een reismandje mee.
En ja hoor, op de terugweg zit er een 9 maanden oud poesje in. Diep weggedoken en geeft geen kik. Thuisgekomen laat ik haar de kamer verkennen en wat later kan ze kennis maken met Drusilla.
Na een slapeloze nacht voelt ze zich al wat zekerder in haar nieuwe omgeving. Wanneer Drusilla naar haar gromt, gromt ze 2 x maal zo hard terug. Poeh, een ontzettend dapper poesje.
Ze heeft nu, een week later haar plekje gevonden. Ze daagt Drusilla uit, speelt met de muizen (zijn niet echt hoor!) en heeft reuze veel plezier.
Drusilla heeft het wat moeilijker met het jonge poesje dat we Sannah hebben genoemd. Dimphy, haar echte naam, was te lastig en ze luisterde er ook niet naar. Als een schaduw volgt Sannah Drusilla naar de kattenbak, blijft naast de kattenbak zitten en wanneer het te lang duurt naar haar zin, “gloepkerd” ze even naar binnen wat haar op een snauw van Drusilla komt te staan. Daarna gaat Drusilla met haar schaduw naar het etensbakje. Drusilla zucht en gaat in de vensterbank liggen. Sannah gaat vervolgens een poosje onder de vensterbank zitten, maar ja, dat levert niet veel lol op en ze zoekt iets anders om te spelen. Er is een plekje waar Sannah tot nu toe het onderspit delft. Wanneer we slapen gaan drapeert Drusilla zich op het voeteneind van het bed. Sannah kijkt ernaar, maar weet dat ze daar niet mag komen van Drusilla. Ze draait teleurgesteld haar koppie nog even om voordat ze de trap afloopt en beneden op haar lekkere plekje in de stoel gaat liggen.
Vanuit de stoel kijkt ze met grote ogen even op, zie ik daar een schittering in de ogen waarmee ze zegt: “mijn tijd komt nog wel Drusilla, pas maar op?”

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 29 januari 2009.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.