Ga naar de inhoud

Drusilla de zoekende

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Kaleb is niet meer, Drusilla begrijpt het niet.
Ongedurig loopt ze door het huis. Dan wil ze de tuin in, maar staat even later weer voor de deur te miauwen. Dit gedrag herhaalt zich ettelijke malen. Door met haar te spelen en haar extra te verwennen hoop ik dat ze op andere gedachten komt.
Van verschillende kanten krijg ik het advies een ander maatje voor Drusilla te zoeken. Maar zo werkt het niet, ik mis Kaleb ook ontzettend. Een ander zegt: Drusilla mist niets, ze kan immers niet denken, dus kan ze Kaleb ook niet missen.
Heel eerlijk…… men weet niet waar men over praat. Wat een onzin allemaal!
Drusilla mist Kaleb gewoon. Op welke wijze weet ik ook niet, maar dat de zaken anders zijn, dat ik anders ben, dat snapt ze zeker!!
Na een aantal dagen merk ik dat ze wat rustiger wordt. Ze durft wat langer in de tuin te zijn. Ze voelt zich door de omheining beschermd en gaat al snel in een sluiphouding voor het gaas liggen. Even later bespringt ze een vlieg onder de appelboom. Oh schrik, hij vliegt naar haar toe. Ze zet het op een rennen en vlucht naar binnen. Maar ja, spannend was het wel, ze schiet snel weer naar buiten.
Al met al denk ik dat we het wel redden met z’n tweeën, pardon tweeëneenhalf. Tenminste als we de spin Sebastiaan meetellen. Hij woont in de nok van ons huis op zo’n vierenhalve meter hoogte, niet te bereiken voor een spinrager.
Sebastiaan bij deze, je bent geadopteerd en mag lekker blijven wonen.
Drusilla, moe van het spelen, ligt lekker op het kussen te slapen.
Het is stil, maar misschien went het.

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 30 november 2008.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.