Ga naar de inhoud

Hobby

  • door
Carl-Kahler-De-minnaars-van-mijn-vrouw-privecollectie

Sannah heeft een nieuwe hobby.
Met interesse volgen we haar spel met de muizen. Maar eerlijk is eerlijk, dit is eigenlijk te luguber voor woorden.
Ze “verzuipt” de muizen in het waterbakje! Iedere dag opnieuw moeten ze er aan geloven. Eerst wordt er wild mee gespeeld. Sannah draaft met de muizen in haar bek het huis rond en vervolgens worden ze ergens gedumpt en uiteindelijk belanden ze elke dag in een bad.
We hebben dus te maken met zeer schone muizen! Sannah is erg clean, wat betreft haar speelgoed.
Ja, ik hoop wel dat niemand op de gedachte komt dat we levende muizen in huis hebben. Gelukkig niet, één keer ben ik in een werksituatie een muis tegengekomen, ik ben me een hoedje geschrokken en stond te trillen op mijn benen.
Het gekke is dat ik vroeger witte muizen heb gehad. Ook vind ik bij de dierenwinkel dat “kleine grut” altijd erg schattig. Zou het de snelheid en/of het niet verwachten dat ze opduiken soms de boosdoener zijn?
Ik moet zeggen dat het beeld van een veldmuis, die over een muur rent, op mijn netvlies staat gegrift. Ik kan me zelfs het nare (vieze?) gevoel erbij voorstellen, jakkie!!
Goed, bij ons in huis gaat het om speelmuizen (ik geloof een stuk of -tig! Sannah is goed voorzien) .
Wat er in het tuinhuisje woont weet ik niet, maar ik hoop dat we daar geen muizen hebben. Het is namelijk zo dat ik daar zit te boetseren. Ik heb twee katten gemaakt, (om het vertrek muisvrij te houden!!) waarvan er één, een paar muizen over zich heen heeft lopen. Laten we hopen dat dit de enige muizen zijn!
De volgende ochtend vis ik weer een muis uit het drinkbakje. Blijkbaar is dit een terugkerend ritueel van Sannah’s lugubere hobby!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 1 maart 2009.

 

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.