Ga naar de inhoud

Voorjaarsschoonmaak

Cornelis Raaphorst

Cornelis Raaphorst

Voorjaarsschoonmaak

Hanny Prinzen de schrijfster van deze column

Alhoewel het weer het laat afweten, toch begonnen met een “soort van voorjaarsschoonmaak”. Het wintervloerkleed eruit, ook wel noodzakelijk omdat Anna het onder gespuugd heeft. Vervolgens de houtenvloer met speciaal reiniger gedweild.
Voordat dit kon natuurlijk zoveel mogelijk spullen van de vloer. Om vervolgens aan de slag te kunnen gaan. Wanneer de vloer droog is zet ik alles weer op de plek.

Ik wil de stoel van de tafel halen en ontdek dat deze ineens veel zwaarder is.

Geen wonder, Anna heeft zich heerlijk genesteld op de stoel om maar een goed overzicht te hebben.
Ik dacht dat ze boven aan de trap lag, maar ze is snel op de stoel gaan liggen.

Dit doet mij denken aan de keren dat ik haar “kwijt” was. Drukdoende in de tuin en ondertussen wat gereedschap uit het tuinhuisje halen. Vervolgens de deur dicht. Wanneer ik later stop met het werk en iets ga drinken, ben ik haar kwijt. Dus maar even in het tuinhuisje gekeken en jawel, daar zit madam. Waar ik ook ga, ik moet er rekening mee houden dat ze achter mij aan loopt om vervolgens de boel te verkennen. Ze rekent er helemaal op dat ik haar wel weer opzoek om haar te verlossen.

Anna op de stoel

Haar gedrag doet aan een hondje denken. Wanneer iemand haar roept, komt ze aangerend. Vaak krijgt ze dan ook een beloning.

Bij mij schieten de pedagogische lessen door het hoofd. Zou het een vorm zijn van operante conditionering? Maakt niet uit, het is wel grappig. Vanochtend even het bed verschonen, Anna heeft door dat ik naar boven ga en rent voor mij uit. Ze wacht tot ik klaar ben en rent vervolgens weer naar beneden. Nu is ze moe en rust even uit.

Ondertussen ben ik gestopt met de voorjaarsschoonmaak. Hoe zo voorjaar? Het regent dat het giet en het is frisjes. Er komt wel weer een keer om verder te gaan met de schoonmaak, nu even niet!

Anna in de mand

Ondertussen ben ik gestopt met de voorjaarsschoonmaak. Hoe zo voorjaar? Het regent dat het giet en het is frisjes. Er komt wel weer een keer om verder te gaan met de schoonmaak, nu even niet!

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.