Ga naar de inhoud

Homeopathie: Afscheid van mijn lieve Timo

  • door
Bernard Vercruyce _Grosse fatigue

Bernard Vercruyce Grosse Fatigue

Homeopaat Nancy

Op eerste Kerstdag 2010 hebben we met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze mooie en lieve rode kater Timo.

In een vorige column schreef ik over de nierproblemen van Timo. Eind april 2010 werd Timo plotseling erg ziek. Hij gaf meerdere malen over en voelde zich niet lekker. Nu was hij de laatste tijd wel flink afgevallen. Hij was echter iets te zwaar en we waren overgestapt op ander voer en ook nog eens verhuisd wat voor Timo heel veel stress betekende. Het kan zijn dat hij hierdoor ook al iets was afgevallen. Hij at goed en dronk ook niet veel meer dan anders. Hij was vrolijk, speels en heel aanhankelijk naar ons. Van vreemden moest hij meestal niets hebben.

Afscheid van mijn lieve Timo

De dag dat hij zo ziek werd gaf hij achter elkaar over. Echt zulke grote hoeveelheden dat ik mij afvroeg waar dit allemaal vandaan kwam. Ik heb hem toen eerst iets homeopathisch gegeven tegen het spugen. Dat hielp eigenlijk direct. Daarna zijn we naar de dierenarts gegaan. Daar bleek uit bloedonderzoek dat zijn nierwaardes en leverwaardes te hoog waren. Door het spugen was zijn kaliumwaarde in het bloed veel te laag. Hierdoor voelde hij zich heel erg beroerd.

Timo

Het beste voor hem was een intraveneus infuus. Met pijn in ons hart lieten we Timo achter bij de dierenarts. Hij is altijd heel erg angstig in een vreemde omgeving en bij vreemde mensen. Maar omdat hij zich zo rot voelde bleef hij rustig liggen in het hokje bij de dierenarts. Toch wilde ik hem niet te lang daar laten. De dierenarts had het over drie dagen aan het infuus. Dit zag ik echt niet zitten mede doordat er in de dierenkliniek een verbouwing aan de gang was. De bouwvakkers beginnen al heel vroeg in de ochtend met lawaai maken. Hierdoor zou Timo zeker in de stress raken.

Timo in de ochtend ophalen was ook geen optie omdat de kliniek pas een uur later open zou zijn.
Dus in overleg met de dierenarts hebben we besloten om Timo dezelfde dag nog mee naar huis te nemen. Want stress geeft ook weer klachten. Het was voor Timo geen minuut te vroeg. Hij was namelijk al een stuk opgeknapt waardoor hij weer besefte dat hij in een vreemde omgeving was. Zijn pupillen waren groot van angst en hij was heel erg blij dat hij ons zag en mee naar huis mocht.
Hij was zo blij om weer thuis te zijn dat hij heerlijk lag te genieten van alle aandacht die hij kreeg. Hij kon dan zo uit zijn ogen kijken alsof hij echt verlieft op je was. Zoveel liefde.
Vanaf die dag kreeg hij alleen nog nierdieet met extra water erdoor.
Ik kocht een drinkfontein zodat hij goed zou drinken maar daar moest hij niets van hebben. Mijn oude poes Raya wil echter niets anders meer dan water uit het fonteintje. Als hij uit staat schreeuwt ze net zo lang totdat je het fonteintje weer aanzet.

Ik ben Timo direct gaan behandelen met verschillende homeopathische middelen. Er zijn middelen die de nieren ondersteunen. Hierdoor wordt het makkelijker om de giftige afvalstoffen uit te scheiden. Daarnaast heb ik het constitutiemiddel van Timo gegeven. Dit is het homeopathische middel dat het meest past bij het totaalbeeld van Timo. Het past dus bij de lichamelijke klachten en het karakter van Timo. Daarna is het 8 maanden supergoed gegaan met hem. Hij bleef wel afvallen en wat erg opviel was zijn behoefte om gekookte broccoli te eten. In Brocoli zitten veel antioxidanten die werken tegen kanker.

Timo en Raya

Na 8 maanden begon Timo weer vreselijk over te geven. Dit stopte nadat ik een homeopathisch middel gaf. We zijn direct weer naar de dierenarts gegaan. Daar werd opnieuw bloedonderzoek gedaan waaruit bleek dat de nierwaardes een stuk verbeterd waren. De dierenarts gaf Timo vocht onder de huid omdat hij uitgedroogd was van het spugen. Ook was zijn kaliumgehalte laag door het spugen. Aangezien het de volgende dag 1e Kerstdag werd besloten we dat ik Timo om de zoveel tijd een onderhuids infuus met vocht zou geven.

Thuis heeft Timo weer wat gegeten en zelf gedronken. Ook gaf ik hem een kaliumsupplement. Hij knapte echter niet op en de dag erna zijn we weer naar de dierenkliniek gegaan. Daar werd besloten Timo wederom aan een infuus te leggen en de kijken of hij zo zou opknappen. Ik vond het heel erg om hem daar zo achter te laten. Het was eerste Kerstdag en er zou de komende uren niemand aanwezig zijn.

De tijd die we moesten wachten tot we weer bericht zouden krijgen was vreselijk. Diep van binnen wist ik al dat het afgelopen zou zijn maar je blijft toch hopen.

’s Avonds werden we gebeld met het bericht waar ik zo bang voor was. Het ging niet beter met Timo.
In de tijd dat wij naar de kliniek reden heeft de dierenarts een röntgenfoto van zijn buik gemaakt en daarop was een grote witte vlek tevoorschijn. De dierenarts was er vrijwel zeker van dat het een tumor was. Haar advies was dan ook om Timo uit zijn lijden te verlossen. Opereren was geen optie omdat hij zo ziek was en zijn nieren ook al niet goed meer werkten.

Achteraf begreep ik nu waarom Timo zo bleef afvallen dat kon niet alleen van zijn nierproblemen zijn geweest. Ook was hij de laatste tijd gek op gekookte broccoli. Als kitten was hij daar ook gek op. Broccoli bevat veel kalium en antioxidanten tegen kanker. Hij likte ook al jaren aan alle kasten en niemand, ook de dierenartsen niet, kon mij vertellen waarom hij dat deed. Zelf denk ik dat er altijd al iets heeft gezeten wat niet goed was. Een dier doet niet zomaar iets.

Timo

In dit soort situaties vind ik het heel moeilijk om (dier)homeopaat te zijn. Je bent hele dagen bezig met het helpen van dieren en nu kon ik niets doen voor mijn eigen schat. Je gaat je ook van alles afvragen. Had ik niet dit of dat moeten doen? Heb ik iets gemist enz.
Nu kan ik het allemaal weer beter relativeren. Hij is meerdere malen door verschillende dierenartsen onderzocht en die dachten ook aan niets anders dan nierfalen en dat was door de homeopathische middelen een stuk verbeterd. Ik kan het nu wel beter loslaten.

We (ook onze oude poes Raya) missen Timo heel erg. Ik ben erg verdrietig geweest maar nu denk ik steeds vaker terug aan de mooie momenten die we met hem hebben beleefd. Hij is bijna 13 jaar oud geworden en is eigenlijk in zijn hele leven gelukkig maar een paar dagen ziek geweest.

Dag lieve Timo!

Voor meer informatie over homeopathie bij mens en dier kunt u mijn website bekijken of bellen! Het telefoonnummer vindt u op mijn website.

Nancy Groeneveld, Klassiek homeopaat

Verschenen op: 29 juni 2011.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.