Ga naar de inhoud

Houd je kat gelukkig met deze tips

  • door
Spelletjes

Kat gelukkig

De meeste gezinnen hebben een kat of hond om het gezin compleet te maken. Het dier is echt een onderdeel van de familie en zo moet er ook voor gezorgd worden. Kattenmensen staan dan voor de keus of ze een binnen- of buitenkat willen opvoeden. Een binnenkat kan zich gaan vervelen als hij/zij niet naar buiten kan. Het is wel belangrijk dat het beestje goed verzorgd wordt. Een kat moet al helemaal goed verzorgd worden in deze hitte. Een schone kattenbak is niet genoeg om een kat gelukkig te houden. Hieronder staan nog een paar extra belangrijke tips.

Spelletjes spelen

Katten zijn, zoals je waarschijnlijk wel weet, hele speelse dieren. Het ligt natuurlijk ook veel aan het karakter, maar de meeste dieren willen graag spelen. Maak hier altijd speeltijd voor op een dag. Een dier kan zich snel gaan vervelen als het alleen rond kan lopen en liggen. Een kattenhengel is een voorbeeld van snel vermaak. Ze kunnen er op jagen en tegenaan slaan. Katten zijn echte jagers en ze vermaken zich zo al snel. Een kattenspel spelen is voor het baasje ook erg leuk, omdat je tijd doorbrengt met je huisdier. Het hoeven vaak helemaal geen dure of grote speeltjes te zijn. Sommige katten weten zich al dagen te vermaken met een doos. 🙂

Huis vol met andere speeltoestellen

Deze tip heeft dezelfde reden als de vorige, maar hiervoor is jouw eigen tijd geen noodzaak. Met speeltjes als een kattentunnel en een krabpaal kan de kat zichzelf al vermaken. Een krabpaal kan de nagels bijwerken als ze te lang worden. Het is belangrijk voor een kat, omdat hij er last van gaat krijgen en jij ook met de verschillende krassen. Een te slechte krabpaal zal dan ook geen leuk effect hebben op de nieuwe bank of andere mogelijke opties in de buurt van de kat.

Verwen het beestje met wat lekkers

Eten is voor al het leven een noodzaak. Maar het is voor veel mensen en huisdieren meer dan alleen een noodzaak om te overleven. Het is ook belangrijk om je kat wat afwisseling te geven met die saaie brokken. Geef het beestje op zijn tijd een stukje kip of leverworst. Ook lusten ze graag kattensnoepjes en ander vlees. Katten zijn echte jagers dus ze vinden het leuk om het te zoeken of er achteraan te gaan. Zo kan je ook spelletjes verzinnen met je kat. Verstop je bijvoorbeeld onder het bed met een stukje vlees en roep zijn naam. Katten vinden een grotere drinkbak fijn, omdat het onprettig is als de snorharen de rand raken.

Zorg voor een schone kattenbak

Het is fijn om een kat te hebben die schoon en verzorgd is. Je wilt natuurlijk geen rommel of poepresten in het huis aantreffen. Ook de kat prefereert een schoon toilet. Je wilt natuurlijk geen poep in je tuin vinden, waar je vervolgens in staat. Het is daarom belangrijk om minstens 1x per dag de urine en ontlasting uit de kattenbak te scheppen. Katten willen ook geen mega dikke laag kattengrit. Daarnaast vinden ze een ongeparfumeerde grit het fijnst.

Zorg voor een chillplek

Katten hebben altijd vast plekken door het huis heen. Ze vinden het fijn om even uit te rusten en zich terug te trekken van de rest. Dit is vaak een plekje bij de verwarming, in de zon of op een luie stoel. Zorg dat het beestje hier ook rustig kan blijven liggen. Een grote mand, dekentje of andere kattenmeubels zullen het voor het beestje erg comfortabel maken.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.