Ga naar de inhoud

Januari 2012

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

We zijn het nieuwe jaar prima ingerold. De nieuwjaars “toeten” staan klaar om door de kinderen opgehaald te worden. Bij ons in de Achterhoek is het gebruikelijk dat kinderen van familieleden en uit de buurt “Nieuwjaar winnen”. Ze krijgen dan een “Achterhoeksetoete”. Dit is een zak met snoep, pinda’s en een mandarijn. Deze worden op 1 januari opgehaald.

Vervolgens beginnen we aan een lange maand (dat valt door alle drukte wel mee, ik ben immers te laat met deze column) en om deze wat aantrekkelijker te maken besluiten we een weekje naar Limburg te gaan. Vier vrouwen op pad: Limburg here we come!

Mijn meisjes mogen weer in poezenpension Hillen, bij Laura, logeren. Ik heb de reismandjes een dag van te voren in de kamer gezet. Sannah heeft zin in de logeerpartij, ze brengt de nacht door in het reismandje en kan niet wachten om op reis te gaan. Drusilla heeft er wat meer moeite mee, die is het liefst thuis, liggend op de vensterbank, boven de verwarming.

Sannah en Drusilla staan inmiddels in de auto, en passant halen we ook Noa op en we reizen af naar het logeeradres. Het reizen valt Sannah toch zwaarder dan gedacht en ze laat dit al miauwend weten.

Youp, de Labrador, gaat eveneens naar zijn vakantie-adres. Al met al veel voorbereiding, maar dan is het zover. Maar wat gaat zo’n week snel voorbij! Dagje shoppen in Maastricht, lekker luieren in de Thermen en meer van dit soort geweldige zaken. Dan is het al weer zo ver en gaan we uitgerust en voldaan terug naar de Achterhoek.

Omdat het wat regenachtig is, rijden we direct door en halen de meisjes en Youp op. Wat zijn ze allemaal blij om weer thuis te zijn. Het hele huis wordt verkend, “effen checken” of alles nog aanwezig is. En dat is het: Sannah speelt weer lekker met haar roetsjbaan en Drusilla ligt weer op haar favoriete plekje in de vensterbank.

Youp de labrador komt ook even langs, hij is ten slotte zo lang weggeweest en wil even z’n hondenkoekje ophalen! Hij ziet dat Sannah met haar roetsjbaan speelt en hij kan de verleiding niet weerstaan, wat een leuk spelletje! Sannah aan de kant, Youp wil spelen!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 3 2012.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.