Ga naar de inhoud

Op vakantie met je kat? Dit moet je weten

  • door
David Shepherd. The Clockmenders Cat

David Shepherd The Clockmenders Cat

Nederlanders zijn gek op huisdieren. Uit divers onderzoek blijkt dat er meer dan 27 miljoen huisdieren in ons land te vinden zijn. Dat zijn er veel meer dan het aantal inwoners van Nederland! Het liefst neem je je trouwe viervoeter overal mee naartoe, dus ook op vakantie. 

Wanneer je dat nog nooit hebt gedaan, is het aan te raden om in eerste instantie een vakantie in Nederland te boeken om te kijken hoe dat gaat. In Nederland is het namelijk redelijk eenvoudig om een vakantiepark geschikt voor honden en katten te vinden. In dit artikel vertellen we je daar meer over en geven we nog wat tips en tricks voor een vakantie met je kat.

Voordat je een huisje boekt, is het goed om te weten of je kat het überhaupt fijn zou vinden om mee te gaan. In tegenstelling tot de meeste honden staan katten bekend om hun sterke territoriale aard en hechting aan hun eigen omgeving. Ze zijn vaak extreem gevoelig voor veranderingen en raken snel in de stress als ze bijvoorbeeld in de auto worden meegenomen naar een plek die ze niet kennen. Maar: niet iedere kat is zo. Je moet je kat vooral goed begrijpen.

Het is belangrijk om te weten wat het temperament van jouw kat is en wat zijn of haar voorkeur heeft. Misschien heb je wel een hele avontuurlijke kat die het maar wat leuk vindt om in de auto mee te gaan. Het ligt dus heel erg aan de persoonlijkheid van je kat of het de moeite waard is om hem of haar mee te nemen. Is dat wel het geval? Gebruik dan een vertrouwd reismandje en zorg voor een comfortabele en fijne plek op de plaats van bestemming. Zo wordt jullie vakantie des te fijner en kan het regelen beginnen!

Een van de eerste zaken die je wil regelen wanneer je met je kat op vakantie gaat, is een huisdiervriendelijke accommodatie. Op de meeste plekken waar honden welkom zijn, mag je je kat ook gerust meenemen. Het is wel aan te raden om dit voor het boeken even te checken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij aankomst. Nederland is een heel huisdiervriendelijk land, dus de kans dat je een vakantiepark geschikt voor honden en katten weet te vinden, is er groot.

Het grote voordeel van zo’n vakantiepark is dat je over een compleet vakantiehuisje, chalet of bungalow beschikt waar je samen een heerlijke vakantie kunt beleven. Ook buiten Nederland, zoals in Duitsland of België, zijn dit soort plekjes te vinden. Sommige aanbieders bieden speciale voorzieningen aan, zoals voer- en waterbakjes. Dat is iets waar je op kunt letten als je dat wil. Neem je naast een kat ook een hond mee, dan kun je kijken naar een vakantiepark met huisjes met een omheinde tuin, zodat je dieren lekker buiten kunnen spelen.

Of je nu in Nederland naar een vakantiepark op vakantie gaat of wanneer je toch naar het buitenland vertrekt; in beide gevallen is het een aanrader om je kat even te laten checken bij de dierenarts. Wat bijvoorbeeld prettig is, is dat je kat volledig up to date is met alle vaccinaties en dat je zeker weet dat de chip goed scanbaar is met de juiste gegevens. Mocht je kat ontsnappen of weglopen in een omgeving die hij of zij niet goed kent, dan kan een eventuele vinder de kat altijd naar jou herleiden. Waar je ook op moet letten voor een veilige vakantie met je kat is onder andere:

  • Voorzie je kat van een halsbandje met je gegevens. Zo’n halsband is naast een chip heel handig, omdat niet iedereen zomaar over een chiplezer beschikt.
  • Neem altijd voldoende voedsel, snacks en speeltjes mee voor je huisdier. Zorg er ook voor dat je kat een fijn plekje heeft om te slapen in het vakantiehuisje dat je boekt.
  • Kijk goed naar de route die je gaat rijden. Wanneer je voor een vakantiepark geschikt voor honden en katten in Nederland gaat, hoef je over het algemeen niet uren in de auto te zitten. Toch is het wel fijn om te weten hoe lang dat wel is, zodat je regelmatig kunt stoppen voor wat frisse lucht.
  • Vervoer je kat veilig en comfortabel in een stevige en goed geïsoleerde reismand voor katten. Zet deze op de achterbank of juist op de grond van de auto zodat het mandje zo min mogelijk beweegt tijdens het rijden.
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.