Ga naar de inhoud

Oudste kat van België?

  • door
Musti

Feest vandaag bij Yves en An in Oplinter: hun poes Musti wordt 24 jaar. Daarmee is ze een van de oudste, mogelijk zelfs de oudste poes van het land. “Het is hier alle dagen feest, ze eet maatjes en we bakken zalm en forel voor haar.” 

Het begon allemaal met wat zwerfkatten die rond het huis van Yves en An hingen. “We gaven die eten, maar ze kwamen niet binnen”, vertelt Yves. “Het bleken vooral kattinnen, en ineens zaten we hier met 27 katjes.” Omdat dat toch wat te veel van het goede was, gaven ze het merendeel weg, en de 5 katten die ze wel hielden, lieten ze steriliseren. “We kregen zelfs familiekorting”, lacht Yves.

“Die 5 poezen zijn allemaal oud geworden, de eerste overleed toen ze 17 jaar was. Intussen was Musti zelf al 20 jaar en had ze al die tijd buiten geleefd. “Ze ging zelden op verkenning buiten de tuin, alleen bij de buurvrouw ging ze langs als daar iets lekker te bikken viel”, gaat Yves voort. “Maar toen ze nog alleen overbleef, hebben we beslist haar binnen te nemen.” Spijt hebben ze allerminst, want de vriendschap die ze naar eigen zeggen van haar krijgen, is onvoorstelbaar. 

Oudste kat?

Kaart met leeftijs Musti

24 jaar, dat is niet minnetjes, maar of ze daarmee de oudste kat van het land is, is niet helemaal duidelijk. “Volgens wat ik heb gevonden, is de oudste kat 24 jaar en 1 maand geworden, maar die zou al in 2017 overleden zijn”, weet Yves. “Sommigen beweren wel dat hun kat ouder is, maar als je dat niet kan bewijzen, kan je vertellen wat je wil.”

De kans dat Musti het Guinness Book of Records haalt, is klein, maar Musti’s baasjes hopen dat ze het toch nog een tijdje volhoudt. “We hebben al enkele keren gevreesd dat het voorbij was”, vertellen ze, “vorige week wou ze bijvoorbeeld ineens niet meer eten. Maar sinds maandag lijkt ze te herleven en eet ze weer goed.” En ook al weten ze dat Musti op een dag zal komen te gaan, “het zal hartverscheurend zijn”. 

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.