Ga naar de inhoud

Queen of the World

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Ja heus zo voelt Sannah zich. Ze paradeert over de nok van ons huis. Ik moet zeggen, tot mijn verbazing.
Ik roep haar en met veel mauwtjes loopt ze mee naar de zijkant van het huis. Ze lijkt te zeggen: stoer hè, dit kan ik allemaal!
In ons straatje ontstaat een opstopping. Buren tegenover komen het huis uit lopen, de één in duster en de ander net fris vanuit de douche. Allemaal erg bezorgd. De grote vraag is, durft Sannah het dak nog te verlaten! De buren hebben de telefoon al in de aanslag om brandweer en dierenambulance te waarschuwen.
Stoer als ik me voordoe zeg ik: “Ze is er zelf opgeklommen dus kan ze er zelf ook weer af!” (Ondertussen hopend dat dit ook echt het geval is!!!!)
Wanneer iedereen weer gesust is, en naar huis en haard terug is gekeerd, zie ik Sannah rustig voor het huis in het zonnetje liggen. Met glanzende oogjes kijkt ze me aan, Cool van mij hè, had je niet gedacht, lijkt ze te denken.

Daar heeft Sannah het toch echt mis, Drusilla en ik staan niet meer te kijken van de capriolen die ze uit haalt. Sannah de verschrikkelijke, sorry Sannah de Queen of the World, durft bijna alles. Alleen……
Sannah is bang voor vreemden of te wel, Sannah is erg eenkennig. Doe ik de deur voor haar open om binnen te komen, kijkt ze eerst of er geen bezoek is, dan komt ze namelijk niet. Wanneer Drusilla haar kopje om de deur steekt geeft ze een grom en is genegen naar de brokjes te komen.
Behalve….. Ja echt, Sannah heeft een intieme band met de labrador Chico, wanneer ze Chico op straat tegenkomt, holt ze naar hem toe om kopjes uit te delen. Hij vindt haar ook leuk en ze krijgt een lange natte lik van hem. Ook binnenshuis is het koek en ei tussen die twee. Dat kunnen we niet van alle huisgenootjes zeggen. Op Drusilla is en blijft Sannah jaloers. Waarom??? Wie het weet mag het zeggen.
Nu de Queen is afgedaald naar onze lagere regionen, moet er gegeten worden. Ja aan deze banaliteiten geeft ze zich volledig over. Met een gevuld maagje vertrekt ze naar haar boudoir in ons huis en geeft zich over aan de dromen die haar kopje binnendringen. Het zijn vast prachtige verheven dromen, ze snort er namelijk lustig op los.
De Queen is onderzeil, wij krijgen nu onze rust. Lang leve de Queen!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 31 augustus 2010.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.