Ga naar de inhoud

Het jachtseizoen

  • door
Carl-Kahler-De-minnaars-van-mijn-vrouw-privecollectie

Het najaar, de herfst is definitief ingevallen. Blaadjes dwarrelen langzaam om ons heen. De natuur laat zich zien in een vrolijke kleurenpracht. Drusilla zit “klapperend” voor het raam wanneer de vogels zich van alle kanten in de tuin laten zien. Van “kou” houdt ons meisje niet zo, daarom zit het liefst op de vensterbank met één pootje op de radiator. Wel wil ze zo nu en dan een fris neusje halen. Ze gaat dan ook regelmatig van binnen naar buiten en vice versa. Aangezien we geen kattenluik hebben sta ik regelmatig als portier aan de tuindeur. De frisse neus is al snel gehaald en miauwend staat ze dan buiten op de vensterbank, laat mij erin!
Met regelmaat “klept” ze nu naar buiten om jacht te maken op de blaadjes die rondvliegen. In het staartje van de zomer heeft ze zelfs een vlinder gevangen. Na een serieus gesprek van mens tot poes over: leven maar één dag etc. heeft ze de vlinder weer zijn vrijheid gegeven, alleen……. van harte ging dit niet.

Sannah heeft heel andere prioriteiten. Gisteravond toen het binnenkomen tijd was, ziet en hoort ze ineens een krekel. Zij erachteraan. Jeetje, wat maakt een rennende krekel een lawaai, de hele buurt kan ervan mee genieten.
Sannah kan ik gelukkig overhalen de achtervolging te staken. Ik rammel met de bordjes waarop ze altijd haar extraatje krijgt als ze binnenkomt. En warempel het lukt ook deze keer. Het jachtseizoen is vandaag voor haar weer beëindigd.
Huppelend snelt ze achter mij aan naar binnen en slobbert samen met Drusilla van het dagelijkse extraatje.
Tevreden, met volle ronde buikjes nestelen we ons op de bank en mandjes om vervolgens te genieten van een rustige gezellige herfstavond.

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 2 november 2009.

 

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.