Ga naar de inhoud

Heel bijzonder

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

Wij hebben vakantie, eigenlijk al een hele tijd. Niet de reguliere vakantie, maar na de verhuizing en wenperiode is het zo ver: VAKANTIEGEVOEL!
Vanochtend voor het eerst een eekhoorntje in de tuin gesignaleerd. Kaleb ligt te dromen in de kamer en merkt van deze geweldige gebeurtenis niets. Drusilla ligt in de deuropening en kijkt met grote ronde ogen van verbazing, naar het kleine huppeltje in de tuin. Parmantig loopt het eekhoorntje om de appelboom om vervolgens Drusilla in het oog te krijgen. Met gezwinde spoed ijlt het springmonster zich naar de schutting om met gespreide pootjes de schutting omhoog te klimmen.
Op het hoogste punt kijkt het springmonstertje nog even om of Drusilla nog in haar kielzog zit. Maar nee, Drusilla is nog niet bekomen van haar verbazing. Eekhoorntjes zijn heel vertederend om zo te zien, ik weet niet zo veel van ze alleen dat ze graag hazelnootjes eten net als ik.
Drusilla ligt nu als waakkat in de tuin, ze lijkt te denken, dat gebeurt niet meer, het is onze tuin! Droom maar lekker verder Drusilla!
Drusilla geniet van de beslotenheid van de tuin. Was ze in het verleden maar even buiten om vervolgens steeds binnen te komen en te kijken of ik er nog was, nu kan ze uren buiten liggen zonder naar de bescherming van het huis (en mij?) te talen.
’s Morgens staat ze bij de deur om naar buiten te gaan, wel aan een riempje. Met duivenliefhebbers in de buurt weet je het immers maar nooit.
Kaleb, Drusilla en ik zijn gewend.
We genieten met z’n drieën van de tuin, het mooie weer en in de avond de kaarsenlantaarns in de tuin aan, héél gezellig, héél bijzonder!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 1 augustus 2008.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.