Ga naar de inhoud

Duizend katten gered in China

  • door
Kat-in-mozaiek-in-Pompei

Politie redt duizend katten van de slachtbank in China, vlees zou als varkensworst of lamsbrochette worden verkocht

Na een tip van dierenrechtenactivisten heeft de Chinese politie een duizendtal katten gered die bijna zouden worden geslacht. Dat schrijft de Chinese krant The Paper. Het vlees zou na de slachting verkocht worden als varkens- en schapenvlees. Dat brengt tot 7 keer meer op dan kattenvlees.

Een tweetal weken geleden troffen dierenrechtenactivisten in de buurt van een kerkhof in de stad Zhangjiangang houten kratten aan waar veel katten in opgesloten zaten. Zes dagen hielden ze de dieren in de gaten en toen de kratten met de katten op een vrachtwagen werden geladen, verwittigden ze de politie. 

Han Jiali, een van de activisten die deelnam aan de actie, had in eerste instantie het gebruikelijke getouwtrek verwacht, maar tot haar verbazing verliep alles vlot. “Het was een geluk bij een ongeluk. Meteen nadat we de vrachtwagen hadden onderschept, kreeg de smokkelaar een telefoontje dat zijn vader was overleden. Hij maakte zich dus snel uit de voeten”, aldus Jiali. De politie heeft de geredde dieren overgebracht naar een opvangcentrum.

Het is nog onduidelijk waar de katten vandaan komen. Zijn ze gestolen van mensen of zijn ze van de straat gehaald? Wat de politie wél weet, is dat de vrachtwagen onderweg was naar het zuiden van China om de katten daar te slachten. Ze zouden dan worden verkocht als varkensworsten of lamsbrochetten. 

Varkens- en lamsvlees brengt namelijk tot 7 keer meer op dan kattenvlees. Eén kilogram kattenvlees kost 1,3 euro, eenzelfde hoeveelheid lamsvlees kost dan weer 8,5 euro per kilogram. Handelaars maken dus veel meer winst en “zolang er winst is, zullen er altijd mensen zijn die op elke mogelijk manier katten willen vangen”, zegt Gong Jian, de eigenaar van het opvangcentrum.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.