Ga naar de inhoud

Een heuptas van kattenhaar? Dat kan.

kattenhaar voor een heuptas

Heuptas van kattenhaar

Een heuptas gemaakt van kattenhaar? Dat bestaat. De krant De Morgen besteedde jaren geleden een artikel aan een Belgische dierenkapster die het zonde vond om al die haren van honden en katten die ze dagelijks weg scheerde, in de prullenbak te gooien.

“Als een Angorakonijn zo’n mooie wol kon voortbrengen, dan moest ik van katten ook zoiets moois kunnen maken,” vertelde ze de verslaggever. Ze ging kattenharen spinnen en maakte er onder andere een trendy heuptas dames van. Ze versierde de tasjes met bloemetjes en strikjes.

Drie keer wassen en spinnen alvorens de heuptas te maken

Je ziet niet direct dat de tasjes gemaakt zijn van kattenhaar, maar ze vonden gretig aftrek. Ze legt ook uit dat het heel hygiënisch is, waar sommige mensen nogal aan twijfelden. In ieder geval blijkt de kat gewassen te zijn voordat de haren werden afgeschoren en daarna werden de haren nog eens drie keer gewassen alvorens te gaan spinnen. Haar antwoord aan mensen die het alsnog vies vinden: “mensen dragen toch ook wol en andere dierlijke vezels”.

Hoe groot moet de kat zijn voor het maken van een rugtas?

Sommige eigenaren vinden het juist geweldig om van de haren van hun eigen dier zo’n tas te dragen. Die haren moeten wel 2,5 centimeter lang zijn om er echt iets mee te kunnen en de grootte van de te maken tas is afhankelijk van de grootte van het dier.

Het is wachten op een kat die zo groot is dat er misschien wel een hele rugtas van gemaakt kan worden. Combineren met de haren van de hond kan ook nog. De maakster had zelfs al een creatie van apenhaar gemaakt.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Een heuptas van kattenhaar? Dat kan.”

  1. In plaats van de haren te spinnen kan je er ook vilt van maken. Dat gaat een stuk makkelijker. Je kan gewoon haren verzamelen door borstelen, en de haren hoeven ook geen minimum lengte te hebben.

    Een piepklein zakje om gevonden melktandjes van je kat in te bewaren is erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.