Kantelraam

kat tussen kiepraam Angelslo

Het is een nachtmerrie voor iedere katteneigenaar. De scharnieren van een kantel-, kiep- of tuimelraam zitten aan de onderkant. Je laat een kantelraam even open staan om de boel te laten luchten. Er ontstaat dan een kier die naar onder toe steeds smaller wordt. Zonder dat je het door hebt, klimt je kat naar buiten. Als de kat zijn grip verliest, kan hij ‘uitglijden’ op het gladde oppervlak van het glas of het kozijn.

De gevolgen van zo’n klauterpartij kunnen fataal zijn! Het is regelmatig gebeurd dat katten aan een achterpoot uit het raam hingen, in een aantal gevallen kon de arts de poot niet meer redden en moest de kat een poot missen.

Je kat raakt dus bekneld, worstelt om weer los te komen en raakt in paniek. Het dier komt door al die bewegingen steeds vaster te zitten. Je zult begrijpen dat de verwondingen ernstig kunnen zijn.

In het ergste geval komt de kat met de nek knel te zitten. Uiteindelijk zal hij dan stikken.

Laat je kat dit dus niet overkomen.
Je kunt bijvoorbeeld een handdoek oprollen en aan beide kanten tussen de kier schuiven. Op deze manier zal de kat niet bekneld komen te zitten als hij naar buiten wil.

Een andere optie is het plaatsen van Trixie beschermrekjes. Klik op het plaatje voor meer informatie over het rekje.

Een kat mag dan volgens het gezegde wel negen levens hebben, maar er is er nog nooit een teruggekomen uit de dood.

Deze kat heeft heel erg veel geluk gehad.

kantelraam

Een kat beleeft angstige momenten als hij klem komt te zitten tussen het raam van een flatgebouw in Heemstede. Buurtbewoners horen angstig gemiauw en zien hoe op de achtste verdieping de kat in doodsnood verkeert. De brandweer moet eraan te pas komen om hem met behulp van de ladderwagen te bevrijden. Dat lukt, maar het dier heeft dan al ruim een uur vastgezeten. De kat heeft verwondingen aan zijn avontuur overgehouden en is met de dierenambulance afgevoerd.
Ook deze kat heeft heel veel geluk gehad.

Bron: Algemeen dagblad 6 maart 2013

kat tussen kiepraam Angelslo

In Angelslo zat een katje klem in een kiepraam. De Dierenambulance Zuidoost Drenthe ging op deze melding af. Het katje zat vast op een bovenverdieping, terwijl er niemand thuis was. De hulp van de brandweer werd ingeschakeld. Het katje is gelijk uit zijn benarde positie bevrijd. Hij kwam er helaas niet ongeschonden uit, maar heeft waarschijnlijk wel geluk gehad. De kat was zeer beweeglijk, maar had geen kracht meer in zijn achterpootjes.

kat tussen kiepraam Angelslo bij dierenarts

Kat tussen kiepraam Angelslo. Hier bij de dierenarts

Gelukkig constateerde de dierenarts met een röntgenfoto dat er niets gebroken was. Waarschijnlijk zat de bloedtoevoer naar zijn poten knel of heeft de kat een flinke kneuzing opgelopen. Na een nachtje kwam er alweer wat meer beweging in zijn ene achterpootje. De eigenaar, schrok vreselijk en heeft direct het kiepraam beveiligd. (Zie hierboven).

Bron: Juli 2020. Dierenambulance Zuidoost Drenthe.

 

Naar Krabmeubelen Kattenzorg Maxaro-badkamer-tegels
De kattenspeelgoed specialist Medpets.nl - katten

Klik op het plaatje

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.