Kantelraam

Het is een nachtmerrie voor iedere katteneigenaar. De scharnieren van een kantel- of tuimelraam zitten aan de onderkant. Je laat een kantelraam even open staan om de boel te laten luchten. Er ontstaat dan een kier die naar onder toe steeds smaller wordt. Zonder dat je het door hebt, klimt je kat naar buiten. Als de kat zijn grip verliest, kan hij ‘uitglijden’ op het gladde oppervlak van het glas of het kozijn.

De gevolgen van zo’n klauterpartij kunnen fataal zijn! Het is regelmatig gebeurd dat katten aan een achterpoot uit het raam hingen, in een aantal gevallen kon de arts de poot niet meer redden en moest de kat een poot missen.

Je kat raakt dus bekneld, worstelt om weer los te komen en raakt in paniek. Het dier komt door al die bewegingen steeds vaster te zitten. Je zult begrijpen dat de verwondingen ernstig kunnen zijn.

In het ergste geval komt de kat met de nek knel te zitten. Uiteindelijk zal hij dan stikken.

Laat je kat dit dus niet overkomen.
Je kunt bijvoorbeeld een handdoek oprollen en aan beide kanten tussen de kier schuiven. Op deze manier zal de kat niet bekneld komen te zitten als hij naar buiten wil.

Een andere optie is het plaatsen van Trixie beschermrekjes. Klik op het plaatje voor meer informatie over het rekje.

Een kat mag dan volgens het gezegde wel negen levens hebben, maar er is er nog nooit een teruggekomen uit de dood.

Deze kat heeft heel erg veel geluk gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.