Ga naar de inhoud

Komkommertijd

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Wanneer er weinig nieuws is vanwege de vakantie, noemen we het gebrek aan nieuws komkommertijd.

In huize Prinzen hebben we momenteel “komkommertijd”. We hebben vakantie, het weer is prachtig, Drusilla geniet van de buitenlucht in de tuin en Sannah daar buiten.

Omdat de vakantie gecanceld is vanwege familie omstandigheden, die nu stabiel zijn, zijn we op een alternatief vakantieprogramma overgestapt. En eerlijk gezegd, het is genieten!!!

We beginnen onze dag met een wandeling van 7 à 10 kilometer. Hond Youp geniet hiervan, maar wij niet minder.

Gisteren zagen we vanaf het bospad hoe er een kalfje geboren werd. Moeder-koe stond het te likken terwijl de nageboorte nog niet op de grond lag. Wanneer we even later twee rennende eekhoorntjes een boom in zien klimmen wordt het nog leuker. Tot onze verbazing zien we onder de bomen in een weiland reeën lopen, dit alles op steenworp afstand van ons huis.

Wanneer we weer richting ons huis gaan, wil Youp altijd nog even een lekker bad nemen in de beek. Aangezien het water in de beek momenteel stilstaat, riekt het behoorlijk. We besluiten dan ook even een andere weg naar huis te nemen. Alleen Youp is het hier niet mee eens en zet letterlijk de hakken in het zand. De rest van de wandeling nemen we hem op sleeptouw, wanneer je niet beter weet, zou je denken dat hij dodelijk vermoeid is van de wandeling! Het is geen gezicht, een grote blonde labrador die achter ons aan sukkelt.

Thuis gekomen ziet Youp de bui al hangen, ze gaan weer! Ja Youp, we hebben vakantie, het is komkommertijd, maar wij maken er iets spannends en leuks van!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 6 september 2012.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.