Ga naar de inhoud

High!!!

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Het is nu al weer een tijdje mooi. Drusilla en Kaleb genieten met volle teugen. Kaleb, eens een witte kater, maar nu bedenkelijk grijs, zit ’s ochtends na het ontbijt netjes te wachten tot de balkondeur opengaat om buiten lekker te struinen.
Drusilla en ik denken er het onze van, het lijkt erop dat hij andere plannen in zijn koppie heeft.
Allereerst gaat hij “socializen”in de buurt. Dit houdt in dat buren die hun tuindeur, balkondeur of wat voor deur ook, open hebben staan, bezoek krijgen van onze rakker. Stoïcijns loopt hij bij de overburen, bezitters van een grote bruine hond, naar binnen. Hij kent geen gevaar.
Vervolgens gaat hij naar onze tuin en ploft vol gelukzaligheid tussen het Kattekruid. Helemaal high laat hij de wereld aan zich voorbij gaan. Kunnen dieren ook verslaafd raken? Ik weet het niet, nooit zo over nagedacht. Ze zullen niet gaan roken of drinken, maar het inhaleren en knabbelen aan Kattekruid gaat prima! Het is een natuurproduct, kwaad kan het dus eigenlijk niet, dus waar maken we ons druk over.
Tegen de middag komt hij met kraaloogjes binnen om te relaxen. Hai, hier ben ik weer en hij vlijt zijn enorme lijf languit op de vloer, pootjes naar boven en kijkt verwonderd rond. Hij voelt zich blijkbaar nog behoorlijk gelukzalig, dromerig zie je hem bedenken welke geweldige muizen hij vangt en hoe hij resoluut vogels bespringt.
In werkelijkheid zal hij muizen en vogels met verwondering bekijken en met geen pootje aanraken. Een kater die moeite heeft met de afstand van en naar een vensterbank en hier altijd een oefenbeweginkje voor nodig heeft, kan alleen maar van dit soort acties dromen.
Alras valt hij in slaap, morgen maar weer een rondje Kattekruid snuiven, heerlijk high!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 26 mei 2007.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.